Održana redovita glavna skupština Varkoma - Varkom iskazao dobit, aglomeracija pri kraju, sve odluke donesene jednoglasno

Održana redovita glavna skupština Varkoma -  Varkom iskazao dobit, aglomeracija pri kraju, sve odluke donesene jednoglasno

 U prostorijama javnog isporučitelja vodnih usluga VARKOM d.o.o. u Varaždinu, u utorak 4. travnja 2023. s početkom u 10 sati održana je redovita godišnja skupština društva. Na skupštini je bilo prisutno 15 suvlasnika s preko 80% udjela. Iako je na dnevnom redu bilo 13 točaka, sve su izglasane jednoglasno, a sukladno Zakonu o vodnim uslugama tri odluke izglasane su dvostrukom većinom glasova.

Najznačajnije donesene odluke na današnjoj skupštini bile su vezane uz prihvaćanje izvješća: uprave, nadzornog odbora i revizije o poslovanju i rezultatima poslovanja u 2022. godini. Unatoč izazovima koji su obilježili godinu, te značajnim ulaganjima, društvo je ostvarilo dobit koja nakon oporezivanja iznosi 2,6 milijuna kuna. Dobit je odlukom  raspoređena u zadržanu dobit, koju društvo planira uložiti u obnovu dotrajalih dionica mreže, smanjenje gubitaka, te za ostale potrebe vezane uz zahuktalu modernizaciju društva.

Dvostrukom većinom donesene su: izmjene i dopune Poslovnog plana, koje su u potpunosti usklađene s zakonskim odredbama, te novi Opći i tehnički uvjeti, a također  je prihvaćeno  izvješće o utrošenim sredstvima naknada za razvoj u prethodnoj godini.

U raspravu o točkama dnevnog reda i o ostalim pitanjima važnim za društvo, uključivali su se gotovo svi prisutni gradonačelnici i načelnici. Pod točkom razno uprava je izvjestila suvlasnike o dinamici radova na Aglomeraciji. Istaknuto je kako se dovršetak radova na aglomeraciji očekuje do sredine, a aktivnosti na sređivanju dokumentacije do kraja godine.

Na kraju skupštine, direktor Varkoma Bruno Ister je izvijestio o prispjelim ponudama za rekonstrukciju i dogradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Kako je rečeno, sve su ponude bile iznad procijenjene vrijednosti od 26 miliona eura. Na otvorenu javnu nabavu, rečeno je, pristigle su tri ponude koje se kreću u rasponu od 39 do 44 milijuna eura. U tijeku je evaluacija svih ponuda nakon koje slijedi zahtjev za povećanje ugovora o dodjeli. S obzirom na okolnosti Uprava smatra da je teško predvidjeti datum potpisivanja  ugovora o izvođenju radova.

 FOTO: Regionalni

 

 

 

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.