Poboljšani izgledi kreditnog rejtinga HEP-a

Poboljšani izgledi kreditnog rejtinga HEP-a

Agencija Moody's je posljednjim izvješćem potvrdila postojeću ocjenu dugoročnog kreditnog rejtinga Hrvatske elektroprivrede d.d. Baa2, s tim da je izglede kretanja ocjene rejtinga promijenila sa stabilnih u pozitivne.

 Promjena je uslijedila nakon što je Moody's promijenio izglede za dugoročni rejting Republike Hrvatske sa stabilnih na pozitivne. Istodobno je potvrđena i samostalna ocjena rejtinga HEP-a baa3. Promjena izgleda na pozitivne odražava jaku povezanost između rejtinga HEP-a i kreditne sposobnosti države s obzirom na 100-postotno vlasništvo nad HEP-om i dominantan položaj HEP-a na hrvatskom tržištu električne energije, ocijenio je Moody's.

 „Vrlo smo zadovoljni potvrđenom ocjenom agencije Moody's i poboljšanjem izgleda kreditnog rejtinga, koji je od 2021. godine na investicijskoj razini. Drago nam je da je prepoznata strateška važnost HEP-a za Republiku Hrvatsku i  ključna uloga u provedbi mjera Vlade za ublažavanje udara cijena energije na hrvatske građana i gospodarstvo. Ova je ocjena dodatni poticaj za nastavak realizacije naših investicijskih planova s naglaskom na izgradnju obnovljivih izvora energije“, izjavio je Frane Barbarić, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.