Antique Pelinkovac osvaja američko tržište

Antique Pelinkovac osvaja američko tržište

Nakon što je ušao u ponudu nekih od najprestižnijih koktel barova u New Yorku, Antique Pelinkovac kreće u osvajanje još 12 država istočne obale. Uspjeh Antique Pelinkovca u SAD-u zabilježio i The New York Times. Badel 1862 je lider u ukupnom izvozu jakih alkoholnih pića iz Hrvatske s udjelom od 65 posto.

Badel 1862, najveći hrvatski proizvođač i izvoznik jakih alkoholnih pića, nastavlja svoje širenje na inozemna tržišta, ovoga puta na atraktivnom tržištu SAD-a kroz partnerstvo s američkim distributerom T. Edward's Wine & Spirits. Nakon što je 2022. krenuo s pozicioniranjem na konkurentnom i zahtjevnom tržištu Antique Pelinkovac prošle je godine osvojio barsku scenu države New York ušavši u ponudu nekih od najprestižnijih barova i specijaliziranih dućana. Sada Antique Pelinkovac kreće u osvajanje barske scene i drugih dijelova istočne obale te se odnedavno prodaje u čak 12 tamošnjih saveznih država. Riječ je o nastavku sustavnog rada Badela 1862 na pozicioniranju svojih proizvoda u SAD-u, drugom najvećem svjetskom tržištu po prihodima od prodaje alkoholnih pića.

Antique Pelinkovac strateški se pozicionirao na američkoj sceni vrhunskih biljnih likera, ciljajući utjecajne i popularne barove koji upotrebljavaju biljne likere u svojim koktel menijima. Jedan od najpoznatijih takvih barova je Amor y Amargo s pozicijom u samom srcu Manhattana, ali Antique je danas dostupan i u nizu drugih popularnih njujorških koktel barova kao što su The Garret, Patent Pending, Market Table ili Raines Law koji kreiraju ne samo američke već i globalne trendove u industriji.

„Badel 1862 vodeći je izvoznik jakih alkoholnih pića u Hrvatskoj, a naši proizvodi prisutni su u više od 30 zemalja diljem svijeta. Proizvodi Badela čine čak 65% ukupnog izvoza jakih alkoholnih pića iz Hrvatske. Izvoz donosi više od trećine ukupnih prihoda Badela te je ključan segment poslovanja sa snažnim potencijalom za daljnji rast. Tržište SAD-a je jedno od tih na kojima vidimo značajan potencijal rasta, ali je ono i jedno od najzahtjevnijih tržišta. Iako je konkurencija u kategoriji biljnih likera brojna, naš Antique Pelinkovac svojom kvalitetom, savršeno balansiranim okusom, pamtljivom aromom te jedinstvenom hrvatskom pričom uspješno osvaja američke barmene, koktel majstore i same potrošače. To potvrđuje da i na najizazovnijem tržištu vrhunski proizvod, dobri partneri i sustavan rad uvijek donosi rezultate“, komentirala je Sanja Kunić, export manager u Badelu 1862. 

Uspjeh i širenje prisutnosti Antique Pelinkovca u SAD-u zabilježila je i legendarna gastro-kolumnistica prestižnog New York Timesa Florence Fabricant u nedavno objavljenom članku. „Tržište biljnih likera u Americi sve je zasićenije, a na njemu dominiraju Talijani, uz poneke proizvođače iz drugih država koji zaslužuju pozornost. Hrvatska je u ovom segmentu svoj doprinos dala gorko-slatkim likerom Antique Pelinkovac, koji sadrži mješavinu 40 vrsta bilja, a pažnju plijeni serviran na ledu s kriškom narančine kore te odlično paše u raznim koktelima“, napisala je Fabricant u svojoj utjecajnoj rubrici Front Burner.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.