Nije li vrijeme za kritičko razmatranje potrebe cijepljenja općenito

Nije li vrijeme za kritičko razmatranje potrebe cijepljenja općenito

Ne ulazeći u meritum načelnog pojma 'cijepljenja' kao takvog, želim ipak naglasiti da je nekoliko svari čudno u svezi postojećih kampanja cijepljenja i postojećih proizvoda koje poznajemo kao 'cjepiva' općenito te je vrijeme da se trezveno, izvan farmaceutskog lobija, rasprave nedoumice sa stajališta medicinske logike i profesionalnosti, a nadasve znanstvenog pristupa. Za  početak bilo bi dobro da svaki pedijatar i djelatnik javnog zdravstva pročita znanstveni rad na temu personaliziranog cijepljenja (doi: 10.1517/14712598.8.11.1659).

Već sam u nekoliko navrata rekao kako je akcija ubadanja protiv Covid-a nanijela nepopravljivu štetu pojmu cijepljenja općenito. Danas uglavnom u američkom, nešto manje i u europskom tisku otvaraju se neke nove spoznaje o cjepivima općenito, o (ne)uspješnosti cijepljenja te o štetnim pojavama, osobito u djece i dojenčadi. Danas nitko ne spominje čak i ono najosnovnije, potrebu personaliziranom pristupu cijepljenju. Napominjem, objede su enormne: štetne posljedice, regulativa odobravanja stavljanja na tržište, sukobi interesa čelnika regulatornih agencija koji su uglavnom u sprezi s farma industrijom i od nje zarađuju javno ili tajno, enormne zarade, bolesti i koristi cijepljenja. Sve to treba hitno i neovisno istražiti jer su ulozi ogromni – prije svega zdravlje naše djece, a time i zdravlje čitavih populacija u skoroj budućnosti.

Slijed događanja s tzv. cjepivom protiv Covida i ono što se naknadno otkriva, ali i pokušava zatajiti tjera nas sve skupa da duboko promislimo ali isto tako i istražimo potrebu revidiranja strategije tzv. 'cijepljenja'. Pitanje koje autor članka Medicine: Idolatry in the Twenty First Century - Created4Health postavlja pod istoimenim naslovom aktuelno je upravo sada. U članku navodi kako su cjepiva zapravo Sveti Gral moderne medicine u kojeg nitko ne smije ni posumnjati a kamoli nešto istražiti. Stotine tisuća roditelja znaju iz prve ruke da su cjepiva ili ubila ili trajno oštetila njihovu djecu. To je čak potkrijepljeno statistikom u VAERS – Vaccine Adverse Event Reporting System – državnoj bazi podataka, kao i državnim isplatama iz Nacionalnog programa naknade štete za ozljede od cjepiva. Nekako je uvriježeno da je medicinski establišment svjestan ovih nuspojava koje rezultiraju invaliditetom i smrtima, no smatraju da su te žrtve neophodne za "veće dobro" društva. To veće dobro međutim nikada nije propitano standardnim znanstvenim metodama, osobito se nisu vršile jasne usporedbe s kontrolnim (necijepljenim) skupinama za jasno formuliranje zaključaka. Uspostavljeni su zakoni za zaštitu proizvođača cjepiva od tužbi (Zašto!?), a uspostavljen je npr. u SAD i vladin program kompenzacije za isplatu štete onima koji su ozlijeđeni ili ubijeni cjepivima iz budžeta koji se puni upravo novcima tih istih poreznih obveznika! Zašto proizvođači tzv. cjepiva ne snose štetu direktno? Očito je računica jasna i vrlo vjerojatno to ne bi moglo izdržati realno stanje.

Bogatstvo i profiti definitivno su povezani s cjepivom i medicinskom industrijom u cjelini. Autor citiranog članka iznad vjeruje da je glavna motivacija sustav vjerovanja, a ne nužno striktno profitni motiv (iako je profitni motiv također važan faktor!) Već sam u jednoj od kolumna napisao što se tiče cjepiva, vjeruje se da će se, ako se svi ne cijepe, opasni virusi i bolesti proširiti društvom i ugroziti sam život – samo postojanje ljudske rase.  To uvjerenje, međutim, nije potkrijepljeno objektivnom znanošću. Niti se mikroorganizmi i virusi šire na način da istrijebe populaciju na čiji račun opstaju, dapače, upravo suprotno. To je jednostavno sustav vjerovanja, temeljen na povijesnim pošastima u određenim geografskim regijama i onome što bi buduće pošasti potencijalno mogle učiniti. To je sustav vjerovanja koji se hrani isključivo strahom. Međutim, kada se objektivno pogleda povijest bolesti i cjepiva, očito je da su sve te velike bolesti već bile u opadanju prije razvoja cjepiva, što sugerira da je osobito zbog unaprjeđenja uvjeta života i higijene, ugrađeni prirodni imunitet bio uglavnom dovoljan, a vjerojatno i superioran, u odnosu na cjepiva. (An Honest Look at the Historical Evidence that Vaccines Eliminated Diseases).

Iznosim neke frapantne brojke koje bi trebalo doduše provjeriti iako su objavljene u američkom tisku. Tako se npr. navodi da broj obaveznih cjepiva nesmiljeno raste iz godine u godinu. Godine 1983. bilo ih je 10, da bi godine 2013 ta brojka narasla na 32 a 2022. na nevjerojatnih 74. Ako te brojke usporedimo samo s pokazateljima učestalosti autizma, onda  prema navodu u članku vidimo da je 1983. bio zabilježen 1 slučaj na 10.000 cijepljenih, 2013. 1 na 88 a 2022. 1 na 36. Procijenjeno je da će 2025. godine biti 1 autizam na 2 cijepljena (nažalost izvor članka više nije dostupan). Logično je da se povećanje broja obaveznih cijepljenja u djece može povezati s raznim oštećenjima, što je pravim medicinskim djelatnicima odmah logično. Zar je normalno male bebe i djecu koja uopće nemaju imunološki sustav podvrgavati desetinama cijepljenja u roku od godinu dvije? Osim profita onih koji zarađuju na obaveznim ubrizgavanjima, medicinske logike ovdje nema.

Koliko štetnih supstanci dobije pak dijete od 6 godina života? Evo i objavljenih podataka (premda točne količine ne mogu provjeriti, pozivam sve osviještene i savjesne pedijatre kao i epidemiologe da što prije provjere te  navode, pa stoga dajem samo kvalitativne podatke). U cjepivima nalazimo antifriz, aluminij, formaldehid, polisorbat,  natrijev borat, kalijev klorid itd. Čine li cjepiva djecu zdravijima? Neke objavljene studije detaljno obrazlažu suprotno: djeca 19 puta češće obolijevaju od ADHD, odrasli 9,5 puta češće obolijevaju od kroničnih bolesti. Necijepljena djeca ne obolijevaju od raka, autizma, SIDSa itd. (Brian S HookerNeil Z Miller  Analysis of health outcomes in vaccinated and unvaccinated children: Developmental delays, asthma, ear infections and gastrointestinal disorders DOI:10.1177/2050312120925344).

Ako je tome tako, treba vidjeti tko je odgovoran za eksponencijalni rast industrije cjepiva. Koji to ljudi odobravaju cjepiva i njihovu obaveznu uporabu? Koji su njihovi prihodi i kako oni žive i od čega se financiraju? Ukoliko je to farmaceutski lobi i financijeri koji se „brinu o svjetskom zdravlju“ postavlja se logično pitanje: može li se farmaceutska industrija, koja nam naravno i treba, sanirati? O tome je nedavno objavljen zanimljiv članak pod naslovom „CHD pokreće inicijativu 'Reforma farmacije' za zaustavljanje velikog utjecaja farmacije i korupcije“. Direktori Reform Pharme, nove inicijative Children's Health Defense (CHD), vjeruju da može. Inicijativa, pokrenuta na 2. godišnjoj konferenciji CHD-a, projekt je 50 država čiji je cilj vratiti medicinsku slobodu, promicati potpuno informirani pristanak i prekinuti politički utjecaj Big Pharme i TV reklame za lijekove izravno potrošačima. “Big Pharma je zarobila zdravstveni sustav,” rekla je Amy Miller, direktorica marketinga Reform Pharme. "Reform Pharma ima za cilj stati na kraj korupciji u farmaceutskoj industriji i vratiti integritet zdravstvene skrbi identificiranjem i uklanjanjem specifičnih mehanizama koje industrija koristi da bi se ugradila duboko u našu vladu, naše medije i naš školski sustav." CHD odvjetnica Justine Tanguay vodi projekt kao direktorica kampanje i istraživanja, zajedno s Millerom, marketinškim direktorom i suosnivačem Tennessee Coalition for Vaccine Choice.(CHD Launches ‘Reform Pharma’ Initiative to End Big Pharma Influence, Corruption)

Odmaknimo se načas od eklatantno neuspješnog i opasnog „cjepiva“ protiv Covid-a kojeg, vjerojatno, trenutno zastupaju između ostalih korumpirani ili neznalice. Međunarodna kampanja — koju velikim dijelom financira Zaklada Bill & Melinda Gates — za ubrizgavanje cjepiva protiv humanog papiloma virusa (HPV) u desetke milijuna mladih djevojaka izaziva osude kritičara koji tvrde da će cjepivo uzrokovati mnogo više štete nego koristi. Tvrdeći da će inicijativa spriječiti "više od 1,4 milijuna budućih smrti", Gavi, Vaccine Alliance objavio je da ulaže više od 600 milijuna dolara kako bi postigao svoj cilj cijepljenja 86 milijuna djevojčica u zemljama s niskim i srednjim dohotkom do 2025. godine. Zaklada Gates suosnivač je Gavija i jedan je od četiri stalna člana odbora. Dr.sc. James Lyons-Weiler, kritičar globalne kampanje cjepiva protiv HPV-a, sugerirao je da će masovno cijepljenje izazvati razoran broj ozbiljnih nuspojava među mladim djevojkama. Iako još uvijek nema studija koje pokazuju da cjepivo protiv HPV-a sprječava rak, unatoč tome proizvođači cjepiva i službenici javnog zdravstva tvrde suprotno. Lyons-Weiler, voditelj Instituta za čisto i primijenjeno znanje, rekao je The Defenderu: “Godine 2009. rečeno nam je da je stopa teških nuspojava cjepiva protiv HPV-a bila 6,5%. Ali studija koju smo objavili u časopisu Science, Public Health Policy & The Law pokazala je da je profil nuspojava cjepiva protiv HPV-a daleko gori nego što je prijavljeno. “Primjena ovog cjepiva na milijune djevojaka i mladih žena dovest će do masovnih žrtava koje ove zemlje sada nemaju i ne trebaju. Problemi će se pojaviti po stopi od 65 000 na milijun cijepljenih žena, a navodne neto koristi od cjepiva jednostavno ne postoje.” Gates-Funded Plan to Vaccinate 86 Million Girls Against HPV Will ‘Unleash Mass Casualty Event,’ Critic Says

Vraćam se na kraju ponovno na Covid i akciju cijepljenja djece. O tome je već bilo dosta riječi. Konačno se otvaraju i sudski procesi u svijetu. Pogledajmo tekst pod naslovom „Neoprostivo: CDC potvrđuje da je 58 tisuća djece ozlijeđeno, 15 tisuća hospitalizirano, 1,2 tisuća ostalo s invaliditetom i 163 tragično preminulo zbog cijepljenja protiv COVID-19 u SAD-u do listopada 2022.“ Prije nešto više od godinu dana, savjetodavni odbor Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) glasao je u četvrtak, 20. listopada 2022., u korist dodavanja cjepiva protiv COVID-19 preporučenom rasporedu cijepljenja za djecu u dobi od 6 mjeseci i više. No je li savjetodavni odbor CDC-a bio svjestan brojki koje je objavio Centar za kontrolu bolesti koji otkrivaju da je gotovo 58 000 djece ozlijeđeno zbog cijepljenja protiv COVID-19 diljem SAD-a do 29. rujna 2022.? Je li povjerenstvo bilo svjesno da je 1.201 od ove djece bilo ili pretrpjelo događaj opasan po život ili trajno onesposobljeno? Je li savjetodavni odbor znao da je još 163 djece tragično izgubilo život? (UNFORGIVABLE: CDC confirms 58k Children were Injured, 15k were Hospitalized, 1.2k were left Disabled & 163 tragically Died due to COVID-19 Vaccination in the USA by October 2022).

Na kraju poruka tzv. središnjim medijima (premda se čini da oni to više nisu, možda im se sviđa ova uloga 'manekena' koji čitaju nekakve unaprijed pripremljene tekstove misleći da ih se ne tiču strahote o kojima (ne)izvještavaju i da je najvažnije dobiti mjesečnu plaću koja nadilazi nekoliko puta prihode prosječnog stanovnika RH) prije no što proglasite nekoga anti-vakserom ili teoretičarem zavjere: mučnite vlastitom glavom i zapitajte se ne bismo li ipak trebali raščistiti ove dvojbe zbog nas samih i naše djece. Što propagatori članaka u tzv. središnjim medijima misle: koji bi motiv mogao biti tih tzv. anti-vaksera ili teoretičara zavjere da pričaju takve 'priče'. Financijski zasigurno ne! Možda je istina ipak nekima milija od ropstva.

 https://epoha.com.hr/tag/kresimir-pavelic-nije-li-vrijeme-za-kriticko-razmatranje-potrebe-cijepljenja-opcenito/

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.