Modificirana RNA „cjepiva“ hitno ukloniti dok se znanstveno ne odgovori na sva relevantna pitanja

Modificirana RNA „cjepiva“  hitno ukloniti dok se znanstveno ne odgovori na sva relevantna pitanja

U recenziranoj medicinskoj literaturi nedavno je objavljeno nešto na što smo ukazivali u samim počecima tzv. cijepljenja: „Cjepiva“ protiv COVID-a treba prekinuti. Rad je objavljen u časopisu Cureus 16(1) (e52876.doi:10.77591/cureus.52.876). Prenijet ću sažetak ovog iznimno važnog prikaza.

U radu se navodi kako su objavljena izvješća iz izvornih randomiziranih ispitivanja faze 3 zaključila su da mRNA cjepiva protiv COVID-19 mogu uvelike smanjiti simptome COVID-19. U međuvremenu su se pojavili problemi s metodama, provedbom i izvješćivanjem o ovim ključnim ispitivanjima. Ponovnom analizom podataka ispitivanja Pfizera utvrđeno je statistički značajno povećanje ozbiljnih nuspojava u skupini cijepljenih osoba. Brojne ozbiljne nuspojave identificirane su nakon odobrenja za hitnu uporabu (EUA), uključujući smrt, rak, srčane događaje i razne autoimune, hematološke, reproduktivne i neurološke poremećaje. Nadalje, ovi proizvodi nikada nisu bili podvrgnuti odgovarajućim sigurnosnim i toksikološkim ispitivanjima u skladu s prethodno utvrđenim znanstvenim standardima. Autori objavljuju analize ozbiljnih šteta za ljude, pitanja kontrole kvalitete i nečistoće povezane s procesom, mehanizme odgovorne za pojavu štetnih događaja. Spominje se i imunološka osnova za neučinkovitost cjepiva i trendovi mortaliteta koji se odnose na podatke o registracijskom ispitivanju. Neravnoteža između rizika i koristi potkrijepljena dosadašnjim dokazima kontraindicira daljnje injekcije docjepljivanja i sugerira da bi, u najmanju ruku, injekcije mRNA trebalo ukloniti iz programa imunizacije djece dok se ne provedu odgovarajuće sigurnosne i toksikološke studije. Odobrenje savezne agencije za mRNA cjepiva protiv COVID-19 na općoj populacijskoj osnovi nije imalo potporu poštene procjene svih relevantnih registracijskih podataka i proporcionalnog razmatranja rizika naspram koristi. S obzirom na opsežne, dobro dokumentirane štetne nuspojave i neprihvatljivo visok omjer štete i koristi, autori potiču vlade da podrže globalni moratorij na modificirane RNA proizvode dok se ne odgovori na sva relevantna pitanja koja se odnose na uzročnost, zaostalu DNK i nenormalnu proizvodnju štetnog proteina.

Sve ovo što se u posljednje vrijeme događa s cjepivima i cijepljenjem općenito, a posebno s tzv. cjepivom protiv Covida 19 navelo nas je za malo bolje pogledamo u povijest cjepiva te saznamo neke zaboravljene ili novijim generacijama nepoznate detalje. U 1980-ima proizvođači cjepiva bili su uključeni u mnoge višemilijunske tužbe zbog neispravnih proizvoda koji su ozljeđivali i ubijali primatelje. Natjerali su stoga američki Kongres da usvoji Nacionalni zakon o ozljedama uzrokovanim cjepivima u djetinjstvu iz 1986. Proizvođači su tvrdili da njihova cjepiva smanjuju učestalost bolesti. Međutim za to su djelomično zaslužni bolji sanitarni uvjeti i prehrana, a ne cjepiva. Kad bi ljudi razumjeli kako funkcionira imunološki sustav, znali bi istinu. Naš imunološki sustav dizajniran je tako da izbriše bilo koju stranu tvar koja uđe u naš krvotok kako bi napao sve što je ubrizgano i pokušao ga se riješiti. Ubacivane štetnih tvari u krvotok šteti imunološkom sustavu a to može ozlijediti ili ubiti primatelja. Veliki dio potpore pa i laži u vezi s cjepivima dolazi od onih koji sada zarađuju milijarde sa svojim upitnim proizvodima i koji su zaštićeni od tužbi na račun poreznih obveznika koje njihovi proizvodi oštećuju!

Nedavno je objavljen navodno do sada tajni dokument kojeg ima EMA. U svjetlu ovoga vraćamo se na jedan raniji članak objavljen u SAD (https://childrenshealthdefense.org/defender/confidential-eu-documents-deaths-pfizer-biontech-shots/). Autor spominje dokumente koje je BioNTech objavio Europskoj agenciji za lijekove (EMA), a koji otkrivaju desetke tisuća ozbiljnih nuspojava i tisuće smrtnih slučajeva među ljudima koji su primili Pfizer-BioNTech mRNA cjepivo protiv COVID-19. Dokumenti s datumom 18. kolovoza 2022. i oznakom "povjerljivo" pokazuju da je kumulativno, tijekom kliničkih ispitivanja i postmarketinškog razdoblja do 18. lipnja 2022., zabilježeno ukupno 4.964.106 nuspojava. Dokumenti su uključivali dodatak s daljnjim detaljima o pojedinostima o identificiranim nuspojavama. Među djecom mlađom od 17 godina zabilježeno je 189 smrtnih slučajeva i tisuće ozbiljnih nuspojava.

Dokumenti predstavljaju podatke prikupljene između 19. prosinca 2021. i 18. lipnja 2022., uz kumulativne podatke o nuspojavama i smrtnim slučajevima koji su se dogodili među onima koji su primili cjepivo tijekom kliničkih ispitivanja i tijekom spomenutog razdoblja nakon stavljanja lijeka u promet. Tijekom tog vremena, Pfizer-BioNTech izjavo je da nije identificirao gotovo nikakve sigurnosne signale i tvrdio je da je cjepivo pokazalo preko 91% "učinkovitosti". Daniel Horowitz ističe da je postotak štetnih događaja koji su klasificirani kao ozbiljni bio  "znatno iznad standarda za sigurnosne signale koji se obično određuje na 15%", a žene su prijavljivale štetne događaje tri puta više od muškaraca. Šezdeset posto slučajeva prijavljeno je s "nepoznatim ishodom" ili "neoporavkom", što sugerira da mnoge ozljede "nisu bile prolazne", rekao je Horowitz. Najveći broj slučajeva dogodio se u dobnoj skupini od 31 do 50 godina, od kojih 92% nije imalo nikakve popratne bolesti.

Bilo je 3 280 smrtnih slučajeva među primateljima cjepiva u kombiniranom kumulativnom razdoblju uključujući klinička ispitivanja i post-marketinški pregled, do 18. srpnja 2022.

Prema Horowitzu, dokumenti "pokazuju da je Pfizer rano znao za razinu ozljeda", ali je ipak nastavio distribuirati svoje cjepivo protiv COVID-19.

Dokumenti su stavljeni na raspolaganje austrijskom znanstvenom i političkom blogu, TKP, nakon “zahtjeva anonimnog čitatelja FOIA [Zakon o slobodi informacija]. Naknadno su objavljeni 4. ožujka. Međutim, nakon objavljivanja, čini se da nijedan europski medij na engleskom jeziku nije izvijestio o njima. Kao rezultat toga, ostali su ispod radara sve do nedavno, kada je nekoliko neovisnih blogera na engleskom jeziku otkrilo i objavilo dokumente. Zašto i tko to skriva?

Glavni dokument Pfizer-BioNTech otkrio je 9.605 nuspojava (od čega 3.735 ozbiljnih) tijekom Periodičnog izvješća o sigurnosti (PSUR #3) i 25 slučajeva tijekom kliničkih ispitivanja među djecom od 11 godina i mlađom. Među njima je bilo 20 smrtnih slučajeva djece od samo 5 godina. Uzroci ovih smrtnih slučajeva uključivali su dispneju, srčani zastoj, kardio-respiratorni zastoj, povišenu temperaturu i miokarditis, iako su "svi događaji procijenjeni kao nepovezani" s cjepivom.  Uzroci smrti u ovoj kategoriji uključuju aritmiju, zatajenje srca i akutno zatajenje srca, kardiogeni šok, bolest koronarne arterije, sindrom posturalne ortostatske tahikardije (POTS) i tahikardiju. Unatoč tome, "Nisu identificirane nove značajne sigurnosne informacije." Identificirane su mnoge 'vrlo teške i vrlo rijetke' nuspojave.

Povjerljivi Pfizerov dokument od 393 stranice pokazuje da je Pfizer ustanovio više od 10.000 dijagnoza, mnoge "vrlo teške i vrlo rijetke", napisao je Horowitz. To uključuje 73 542 slučaja 264 kategorije vaskularnih poremećaja iz snimaka, od kojih su mnogi "rijetka stanja", stotine kategorija poremećaja živčanog sustava, ukupno 696 508 slučajeva i 61 518 nuspojava iz više od 100 kategorija očnih poremećaja, "što je neuobičajeno za ozljedu od cjepiva,” prema Horowitzu. Osim toga, "bilo je više od 47 000 poremećaja uha, uključujući gotovo 16 000 slučajeva tinitusa", "otprilike 225 000 slučajeva poremećaja kože i tkiva", "otprilike 190 000 slučajeva respiratornih poremećaja" i "preko 178 000 slučajeva reproduktivnih poremećaja ili poremećaja dojke, uključujući poremećaja koje ne biste očekivali, kao što je 506 slučajeva erektilne disfunkcije.”

Navedeno je "preko 100 000 krvnih i limfnih poremećaja, za koje postoji obilje literature koja ih povezuje sa šiljastim proteinom", kao i "gotovo 127 000 srčanih poremećaja, koji obuhvaćaju raspon od oko 270 kategorija oštećenja srca, uključujući mnoge rijetke poremećaje, uz miokarditis.” Također je bilo “3.711 slučajeva tumora — benignih i malignih” i “primjećeno je više od 77 000 psihijatrijskih poremećaja.”  Enorman broj nuspojava može se vidjeti iz priloženog linka na početku ovog teksta.  Pfizer-BioNTech kao i EMA međutim tvrde: 'ovdje se nema što vidjeti' Pfizer i BioNTech tvrdili su da je ukupna učinkovitost njihovog cjepiva protiv COVID-19 za razdoblje PSUR #3 bila 91,3% — i 100% za neke populacije.

Samo je jedan sigurnosni signal definitivno identificiran: gubitak sluha, pri čemu se Pfizer-BioNTech obvezao provesti "sigurnosnu procjenu tinitusa i gubitka sluha". Dvije druge dijagnoze, miokarditis i perikarditis, utvrđene su kao "važan identificirani rizik", dok je razdražljivost utvrđena kao "identificirani rizik (nije važan)."

Označavanje je promijenjeno za Guillain-Barréov sindrom, ali u Japanu. U dokumentu je navedeno: “Iako se po definiciji ne smatra regulatornom radnjom poduzetom iz sigurnosnih razloga jer ne utječe značajno na omjer koristi i rizika korištenja proizvoda u odobrenoj populaciji, zbog primitka spontanih prijava Guillain-Barré sindroma (GBS) nakon cijepljenja s mRNA COVID-19 cjepiva uključujući BNT162b2 … Japan je zahtijevao promjene klase kako bi uključio GBS u odjeljak o važnim mjerama opreza japanskih uputa za pakiranje.”

Unatoč velikom broju smrtnih slučajeva i ozbiljnih nuspojava, Pfizer i BioNTech napisali su: "Na temelju dostupnih podataka o sigurnosti i učinkovitosti/djelotvornosti iz razdoblja prijavljivanja za BNT162b2, ukupni profil koristi i rizika za BNT162b2 ostaje povoljan" i da "nema daljnjeg promjene … ili dodatne aktivnosti za smanjenje rizika su opravdane.” Čini se da se EMA složila s ovim zaključkom. U svom "izvješću o procjeni", Povjerenstvo za procjenu rizika u farmakovigilanciji (PRAC) napisalo je da "omjer koristi i rizika za upotrebu Comirnatyja u njegovoj odobrenoj indikaciji ostaje nepromijenjen". Međutim, Horowitz tvrdi da dokumenti "pokazuju da je Pfizer rano znao za visoku razinu nuspojava", ali je ipak nastavio distribuirati svoje cjepivo protiv COVID-19. Nedavno su u mnogim zemljama započele tužbe u kojima se traže odštete za tjelesne ozljede i neodređenu naknadu za materijalnu štetu. S obzirom na sve što je javnosti skrivano to i ne čudi.

https://epoha.com.hr/2024/01/26/modificirana-rna-cjepiva-cjepiva-hitno-ukloniti-dok-se-znanstveno-ne-odgovori-na-sva-relevantna-pitanja/

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.