Sasvim Osobno Stajalište (SOS): Hvala Tonku Maroeviću i u ime Ranka Marinkovića U spomen / Na vijest o odlasku velikana pisane i izgovorene riječi, akademika Tonka Maroevića Hvala Tonku Maroeviću i u…
S Julijanina bloga: Pravi trenutak Pravi trenutak je propušten. Mrmlja tu rečenicu. Mrmlja je kao priznanje, kao opomenu, kao zadaju pokoru, kao žaljenje. S kraja…
U potrazi za istinom Svatko je od nas tražitelj istine. Iz dana u dan nešto odabiremo, donosimo odluke, vjerujući da su upravo one ispravne…
Rajnglice i lončići: Tart s marelicama Jednostavan kolač od prhkog tijesta koji vole sve generacije. SASTOJCI: 250 g bašna 125 g maslaca 70 g šećera prstohvat…
Postoje li nove mogućnosti terapije COVID-19? Povijest medicine zasićena je primjerima lijekova koji su djelovali u laboratoriju, ali nisu djelovali na živo ljudsko tijelo ili su…
S Julijanina bloga: Ukradeni snovi - Zastarjelost književnih termina Na svečanim dodjelama književnih nagrada najčešće sjednem negdje sa strane. Sretna sam kad se ispred mene nadu autoritativna, široka leđa…
MMČ - Virtualna egzistencija muzeja u vrijeme coronavirusa Iako je do nedavno bila gotovo pa neupitna činjenica da muzeje čini mjesto i vezanost uz lokaciju, uslijed epidemije koronavirusom…
S Julijanina bloga: "Piščev sjaj" Prvoga ponedjeljka u mjesecu lipnju, negdje oko deset sati ujutro, Varja Šurmin ušla je, ne pokucavši prije toga, u kadrovsku…
SOS (Sasvim osobno stajalište): Sunce na kraju tunela ili moj odgovor Anti Tomiću (umjesto Raspudića) Neki je dan na HRT-u i raznim televizijama aktualna ministrica kulture govorila o tome „kako će posebno podržavati kulturna događanja,…
Chefovi i njihovi recepti: Cannelloni od mariniranog krastavca punjeni hummusom (recept Mate Đuzela, šefa kuhinje hotela Pax u Splitu) "Hummus neizostavan je u gastronomiji Egipta, Turske, Sirije, Libanona, Grčke i Izraela, a sve je više obožavan i u zapadnom…
Chefovi i njihovi recepti: Fritule od tahini paste s hummusom i kečapom cikle (recept Ante Rubića, šefa kuhinje konoba Era u Trogiru) VIDEO - Fritule od tahini paste s hummusom i kečapom cikle (recept Ante Rubića, šefa kuhinje konoba Era u Trogiru)…
S bloga Rajnglice i lončići: Krostata s jagodama Sezona jagoda uvijek iznjedri poneki novi kolač s tim osvježavajućim voćem. Ovom prigodom odlučila sam se za Krostatu s jagodama.…