Oblizeki Božice Brkan: Jesensko iznenađenje? Vrlo ukusan i blagdanski prigrizak Udruga žena Tučenika na 14. Sarmijadu u Laktecu uputila je čak četiri natjecateljske ekipe, a jedna od njih pripremila je …
Oblizeki Božice Brkan: Drugi Međimurski kolinski obed u Prelogu Meso z lodrice, domači špek, domače suhe kobasice, prezvušt, suha šunka, kosana mast, čvarki, pogačice od čvaraka, namaz od čvaraka,…
S Julijanina bloga: "Rođena na Božić" Rođena na Božić Za Veroniku Ž. govorili su da je nježno lijepa. I dodavali: „Kao da nikada nije rođena među…
Kazalištarije: Varaždinci konačno dočekali "Groficu" koja je diljem svijeta proslavila ime njihova grada Varaždinci su proteklog vikenda konačno, nakon više od sedam desetljeća, dočekali "Groficu" koja je diljem svijeta proslavila ime njihova grada.…
Kako započeti komunikaciju podučio me Stefan, makedonski Rom Započeti komunikaciju s nepoznatim osobama mnogima je nemoguća misija. Ne sjetimo se svaki put nekog pravog pitanja, možda nije uvijek…
Oblizeki Božice Brkan: Povijesni rječnik hrvatskog kulinarstva A-M i N-Ž Ovih dana nakladnik Institut za etnologiju i folkloristiku predstavio drugi tom, od N do Ž, Povijesnog rječnika hrvatskog kulinarstva Jelene…
S julijanina bloga: Tetin Šapudl Rukopis jedne knjige stajao je na radnom stolu Zlatka Crnkovića. Izdvojen iz mase onih koje su „ostali“ poslije njegova odlaska…
S bloga ''Rajnglice i lončići'': Cheescake s pastom od pistacija S kolačem od sira, već i kod nas udomaćenim cheesecakeom ne može se pogriješiti. Krem sir podnosi sve vrste dodataka;…