Hrvatske tvrtke na sajmu PLAST u Milanu

SAJAM MILANO

 „Industrija plastike i gume kontinuirano raste i po broju zaposlenih i  proizvodnji, koja je prošle godine dosegnula 208.000 tona. Stoga je razumljivo da na sajmu uz postojeće partnere ima i novih upita i interesa za suradnju, što je i potvrda koliko je važno biti prisutan i pokazati se kroz ovakav vid izlaganja,“ izjavila je tajnica Udruženja industrije plastike i gume i pomoćnica direktorice Sektora za industriju i IT HGK Gordana Pehnec Pavlović povodom nastupa hrvatskih tvrtki na Međunarodnom sajmu plastike i gume PLAST 2018., koji se održao od 29. svibnja do 1. lipnja u Milanu.

 

Hrvatske tvrtke na PLASTU predstavile su se kroz informativni štand Udruženja industrije i plastike HGK. Svoje su proizvode putem kataloga predstavili Drvoplast, Elka, Gumiimpex, Ivanićplast, Plamegal-Trio, Rotoplast i Vargon.

 

„Na ovogodišnjem izdanju sajma posjetili smo brojne izlagače, s nekima već imamo dugogodišnju poslovnu suradnju, a s nekima smo tek ostvarili svoje prve kontakte i očekujemo rezultate. Sajam je upravo specijaliziran za djelatnost kojom se mi bavimo, a to je proizvodnja i prodaja PVC granulata, plastičnih profila i brizganih profila. Stoga se na ovakvim sajmovima susrećemo s novim tehnologijama, razvojnim dostignućima i tehničkim rješenjima. Cilj ih je upoznati, a onda neke, shodno našim potrebama i mogućnostima i implementirati,“ rekla je direktorica Drvoplasta Irena Pastorčić.

 

PLAST je drugi po veličini europski sajam industrije plastike i gume. Na površini od 54.000 kvadratnih metara svoje je proizvode i usluge predstavilo 1.500 izlagača iz 55 zemalja svijeta. Procjenjuje se da je sajam posjetilo više od 50.000 posjetitelja.

 

HIA

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.