Varaždin u komunalnu infrastrukturu ulaže 10 milijuna kuna

CEHOK

Varaždinski  gradonačelnik Ivan Čehok i direktor Varkoma d.d. Željko Bunić obilježili su završetak radova na rekonstrukciji Lepoglavske ulice u varaždinu  te najavili daljnje radove na zamjeni vodovodne mreže i rekonstrukciji kolnika u pet ulica na Banfici.

 -To je ogledni primjer kako bismo trebali raditi rekonstrukcije ulica i kako je trebalo raditi svih ovih godina. Ova gradska vlast je obećala bagere i buldožere na ulicama i to moramo ispuniti kako bi kvalitetnoo komunalno uredili grad Varaždin. U Lepoglavskoj ulici nisu promijenjene vodovodne i ostale infrastrukturne cijevi pedesetak godina, a sada kada smo to uspjeli napraviti, krećemo na Banficu koja se nije dirala četrdesetak godina - naglasio ge gradonačelnik na konferenciji.

Na Banfici je početak radova predviđen za 26. lipanj, a zamjena vodovodne mreže i rekonstrukcija obuhvatit će Prelošku, Čakovečku, Vukovarsku, Osječku i Labinsku ulicu.

-Raskopat ćemo Banficu, obuhvatiti pet ulica, odraditi dva kilometra i uložiti oko 10 milijuna kuna, a Grad će imati komunalnu infrastrukturu kakva priliči modernom europskom gradu u 21. Stoljeću - istaknuo je Čehok i najavio rekonstrukciju ostalih prometnica u gradu te raskrižja i parkirališta čime bi Varaždin mogao biti svrstan među komunalno najopremljenije gradove  u Hrvatskoj .

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.