Titula najbolje pakiranog proizvoda – CROPAK pripao Podravkinim Cake2Go

CROPAK - Cake2go najbolje ambalažirani proizvod u 2018.

Na dodjeli nagrada za najbolju ambalažu na hrvatskom tržištu, Podravka je prema ocjenama stručnog ocjenjivačkog žirija osvojila CROPAK za ambalažu Dolcela Cake2Go serije proizvoda u kategoriji „Ambalaža hrvatskog proizvoda/serije“.

Osvajanjem ove nagrade, Podravka je osvojila i izravnu nominaciju za World Star Packaging Award 2019.

Natječaj CROPAK osmišljen je s ciljem isticanja značenja ambalaže kao važnog sredstva za identifikaciju proizvoda na tržištu uz naravno funkciju zaštite proizvoda. Dobro osmišljena ambalaža motivirajući je čimbenik u prodaji a proširenjem tehničkih, tehnoloških i kvalitativnih granica u promišljanju ambalaže, ona postaje neodvojiv dio samog proizvoda. Dodjelom nagrada CROPAK za izvrsnost ambalaže želi se ujedno naglasiti nužnost kvalitativnih pomaka u promišljanju vizualnog identiteta ambalaže, grafičkog i industrijskog dizajna, ekoloških svojstava ambalaže te cjelovitog doprinosa zaštiti okoliša s aspekta gospodarenja ambalažom i ambalažnim otpadom.

Prilikom preuzimanja nagrade, direktorica Službe za ambalažu i dizajn u Podravki, Renata Tomerlin istaknula je kako Podravka kontinuirano prepoznaje i prati trendove u ambalaži i ambalažnim materijalima na globalnoj razini te uspješno povezuje atraktivan, prepoznatljiv dizajn njezinih brandova s ostalim funkcionalnim obilježjima ambalaže i iznad svega sigurnosti proizvoda. Ova nagrada dokazuje da je struka i ove godine prepoznala ulaganja Podravke u segment ambalaže, na što smo jako ponosni - istaknula je Tomerlin, i to nam naravno predstavlja poticaj za daljnje inovacije i postavljanje novih standarda u ambalažnoj industriji na ovim prostorima.

Prilikom osmišljavanja i stvaranja ambalaže, navodi Podravka, sagledavamo sve aspekte kojima ambalaža jednog prehrambenog proizvoda treba udovoljiti. To podrazumijeva, dizajn i vizualne značajke, zdravstvenu ispravnost proizvoda, ispravno obilježavanje svih obaveznih elemenata na ambalaži i na kraju, ali ne manje važno, vodimo računa o ekološkom utjecaju ambalaže na okoliš, mogućnostima recikliranja i ponovne upotrebe.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.