Hrvatska 9. lipnja obilježila svoj dan diplomacije

dan diplomacije

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman prisustvovao je u utorak manifestaciji kojom se obilježava Dan hrvatske diplomacije u organizaciji Hrvatskog diplomatskog kluba. U svom obraćanju podsjetio je na vrhunce hrvatske diplomacije u posljednja tri desetljeća. "Hrvatski diplomati uvelike su doprinijeli neovisnosti Hrvatske i članstvu u najvažnijim međunarodnim organizacijama. Taj je put bio izazovan, s brojnim preprekama, ali danas Hrvatska predsjeda Vijećem EU-a, što je simboličan vrhunac njenih diplomatskih dostignuća", rekao je ministar, dodavši da je hrvatska diplomacija u velikoj mjeri pridonijela stabilnosti, sigurnosti i razvoju Europe i svijeta. 

Grlić Radman naglasio je da se ta postignuća nisu dogodila slučajno, već su rezultat vizije vodstva i predanog rada velikog broja pojedinaca. 

„Hrvatski se diplomati i dalje bore s istim žarom za jačanje međunarodnog ugleda i utjecaja Hrvatske. Svaki put ima svoje izazove - tijekom hrvatskog Vijeća predsjedatelja EU-om naša diplomacija pokazala je fleksibilnost, okretnost i racionalnost usred pandemije COVID-19, najveće međunarodne krize od Drugog svjetskog rata. Hrvatska diplomacija spremna je odgovoriti i na krize i izazove koji su pred nama ", rekao je ministar. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.