Miroslav Marković posjetio edukacijsko-rekreacijski kamp ''Camperion'' uz rijeku Dravu

Miroslav Marković posjetio edukacijsko-rekreacijski kamp ''Camperion'' uz rijeku Dravu

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina i saborski zastupnik Miroslav Marković i ove je godine posjetio i podržao udrugu Virtus koja za osnovnoškolce organizira edukacijsko – rekreacijski kamp „Camperion“ i radionice uz rijeku Dravu.

Tridesetak djece u sklopu kampa „Camperion“ kampiralo je na Dravi i s timom stručnjaka učili su o svijetu oko sebe, stjecali nova iskustva, znanja i prijateljstva.

Učenici 6. i 7. razreda imali su priliku sudjelovati na uzbudljivim radionicama u prirodi sa pticama i zmijama, vožnji gumenjakom, mikroskopiranju, spavanju u šatoru i logorskoj vatri, dječjem paintballu, a za sam kraj radionica osvježenje i kupanje u bazenu.

„Izuzetno me veseli da djeca u sklopu ovog kampa razvijaju svoje talente, istražuju svijet oko sebe i provode vrijeme u prirodi, što je neprocjenjivo u današnjem digitalnom dobu. Kamp nije samo mjesto rekreacije već i izgradnje karaktera i stvaranja trajnih uspomena. Udruga Virtus pokazuje kako svojim radom, predanošću i stručnim timom može značajno doprinijeti razvoju lokalne zajednice, a Grad Varaždin posebno cijeni i podržava projekte koji potiču djecu i pomažu da rastu u odgovorne i sretne građane našeg društva.“ – rekao je Marković.

Predsjednik udruge Patrik Majcen zahvalio je Gradu Varaždinu na podršci te svim sudionicima i suradnicima na trudu i angažmanu. Raduje se nastavku projekta i budućim aktivnostima koje će dodatno obogatiti znanje i iskustvo mladih polaznika te je istaknuo da bez tima stručnjaka, od kojih je svaki kvalificiran u svom području, aktivnosti udruge ne bi bile kvalitetno odrađene i realizirane, a njihovo znanje i posvećenost je ključna za prenošenje tih vrijednosti na djecu.

Udruga Virtus osnovana je s ciljem unapređenja zdravog načina života, upoznavanja prirode i popularizacije znanosti. Osmišljeni su programi u prirodi za sve uzraste, koji doprinose fizičkom i mentalnom razvoju. Aktivnosti koje provode potiču na ustrajnost, snalažljivost, kreativnost, hrabrost te jačaju kognitivne sposobnosti. Osim toga jačaju i sportski duh, uče toleranciji i radu u zajednici. Ove radionice, koje se provode od 2018. godine, dio su projekta Eko-steps koji podupire Grad Varaždin.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.