Nogometaši Novog Marofa proslavili naslov prvaka u elitnoj županijskoj nogometnoj ligi

Nogometaši Novog Marofa proslavili naslov prvaka u elitnoj županijskoj nogometnoj ligi

Nogometaši Novog Marofa proslavili su naslov prvaka u elitnoj županijskoj nogometnoj ligi. Iako nisu bili favoriti nakon prvog dijela sezone, osigurali su naslov kolo prije kraja. U 25 kola,  upisali  su 16 pobjeda, tri remija i šest poraza, osvojivši ukupno 51 bod, četiri više od drugoplasiranog Nedeljanca. Novi Marof se također može pohvaliti najboljom obranom lige, primivši samo 24 gola.

Njihova serija od 16 utakmica bez poraza bila je impresivna. U prvom proljetnom kolu odigrali su 0:0 u Turčinu protiv Dubravke-Zagorac, dok je Nedeljanec bio na osam bodova prednosti. - Nitko nam tada nije davao šanse, no išli smo utakmicu po utakmicu, pobijedili Nedeljanec u međusobnom dvoboju, iskoristili njihove interne probleme i ozljede te na kraju zasluženo osvojili titulu – izjavio je Goran Vitković, trener Novog Marofa.

Dok su prijašnjih sezona oslanjali na igrače sa strane, posljednje dvije do tri sezone naglasak je bio na domaćem kadru. – Posebno nas raduje što smo naslov osvojili bez igrača sa strane, odnosno bez skupih niželigaških zvijezda. Čak 200 djece trenira u našoj Školi nogometa, a petorica juniora su se pokazala kao puni pogodak. Novi Marof je u proteklim godinama stvorio sjajnu bazu u mlađim uzrastima i sada su došli rezultati u seniorskom nogometu – ističe Vitković, naglašavajući odličnu suradnju s Tomislavom Turkovićem, trenerom juniora.

- Također, moram istaknuti kondicijskog trenera Ninu Hreleca, jer je on zaslužan što kroz drugi dio sezone nismo imali ozbiljnijih ozljeda. Mnoge ekipe smo nadjačali fizičkom pripremljenošću – dodao je Vitković, koji je ranije vodio Jalžabet i Plitvicu iz Gojanca. Što se tiče ulaska u 3. NL Sjever, uprava je odlučila da se iduće sezone neće natjecati u višem rangu. – Nažalost. Iako smatram da je ekipa spremna za viši rang, uprava ima plan za ulazak u četvrti rang hrvatskog nogometa kroz dvije do tri godine – zaključio je Vitković.

izvor: regionalni.com https://regionalni.com/nogometasi-novog-marofa-stigli-do-naslova-bez-nizeligaskih-zvijezda/

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.