Varaždinka Jana Košćak svjetska prvakinja u sedmoboju

Varaždinka Jana Košćak svjetska prvakinja u sedmoboju

Varaždinka Jana Košćak svjetska je juniorska prvakinja u sedmoboju – sjajna je vijest koja stiže iz Perua sa Svjetskog juniorskog prvenstva u atletici.

Među prvi čestitarima bio je gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj kojem je Jana još u svibnju na prijemu u Gradskoj vijećnici najavila: „Nadam se da ću iz Perua ponijeti titulu svjetske prvakinje s obzirom na to da sam trenutno u samom vrhu.“ – najave su se obistinile.„Titula svjetske prvakinje u atletici, kraljici sportova jedan je od najvećih uspjeha varaždinskih pa i mladih hrvatskih sportaša. Čestitam Jani, ocu i treneru Patriku te Atletskom klubu Sloboda u ime svih građana Varaždina.“ – poručio je gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj.

Otac i trener Patrik Košćak je opisao put do zlatne medalje: Natjecanje je trajalo dva dana, a Jana je pred samu završnicu već imala prednost pred konkurencijom. Posljednja disciplina bila  je utrka na 800 metara, koju je Jana završila na četvrtom mjestu s vremenom 2:24.56, što je bilo dovoljno za zlatnu  medalju s ukupnih 5807 bodova. Njezinom medaljom je prekinut niz od čak 10 godina bez atletske medalje za Hrvatsku na juniorskim svjetskim smotrama.

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.