Sjećanje na Dražena - Nakon sinoćnje gala priredbe, danas, memorijalna utakmica uz prijenos na Zrinjevcu

Sjećanje na Dražena - Nakon sinoćnje gala priredbe, danas, memorijalna utakmica uz prijenos na Zrinjevcu

Gala večer u čast Dražena Petrovića, održana u Hotelu Westin, okupila je vrhunske sportaše, glumačke zvijezde i brojne uglednike iz regije i svijeta. Ovaj svečani događaj bio je uvod u dvodnevno obilježavanje 60 godina od rođenja košarkaškog virtuoza, kojeg će uveličati sportski spektakl. Domaćini večeri, Biserka Petrović s obitelji, srdačno su dočekali sve uzvanike. Ministar turizma i sporta, Tonči Glavina, istaknuo je značaj Draženove sportske ostavštine, dok su se okupljenima obratili i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević te predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Nikola Rukavina.

Predsjednik uprave NLB banke, Blaž Brodnjak, u ime glavnog sponzora, uručio je ček Zakladi „Hrvatska za djecu“ u vrijednosti 10.000 eura, dok je viceguvernerka Hrvatske narodne banke, Ivana Jakir Bajo, predstavila numizmatičke zlatne i srebrne kovanice posvećene Draženu Petroviću. Posebno izrađen zlatni broš s vizualom Memorijalne utakmice predstavila je Zlatarna Dodić.

Među uzvanicima su bili i istaknuti predstavnici iz svijeta košarke, poput Zorana Radovića iz FIBA-e i predsjednika Eurolige, Dejana Bodiroge, te utjecajni menadžer Miško Ražnatović. Hrvatske sportske zvijezde poput Darija Šarića i Ivice Zupca, zajedno s brojnim bivšim košarkaškim asovima, predvodili su delegaciju koja je uzbuđeno najavila današnju memorijalnu utakmicu, a među njima se istaknuo i Edy Tavares iz Real Madrida, Draženovog bivšeg kluba.

Dolazak legendi poput Vlade Divca, Tonija Kukoča, Dina Rađe, Stojka Vrankovića te trenera Nevena Spahije, Svetislava Pešića i Željka Obradovića izazvao je veliko zanimanje medija. Uz njih su na crvenom tepihu zablistali Zrinka Cvitešić, koja u filmu o Draženu tumači njegovu majku Biserku, te mnogi drugi uglednici iz svijeta sporta, glume i medija.

Večer je dodatno obogatila glazbena izvedba Petra Graše i Ante Gelo benda, dok su gosti imali priliku uživati u isječcima iz života legende. Memorijalna utakmica održat će se 5. rujna u 20 satu u Areni Zagreb, s prijenosom uživo na HTV-u, dok će događaj moći pratiti i građani na Zrinjevcu. Dolazak je najavio i Premijer.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.