Predsjednik primio Janu i Roka, varaždinske svjetske juniorske prvake u atletici

Predsjednik primio Janu i Roka, varaždinske svjetske juniorske prvake u atletici

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u ponedjeljak svjetske juniorske prvake u atletici, Janu Koščak i Roka Farkaša iz Varaždina, koji su osvojili zlatne medalje na Svjetskom juniorskom prvenstvu u atletici u Limi. Jana Koščak je osvojila zlato u sedmoboju, ostvarivši najbolji hrvatski rezultat u ovoj disciplini u posljednjih deset godina, dok je Roko Farkaš pobijedio u skoku u dalj s impresivnih 8,17 metara, čime je postavio novi nacionalni rekord star 38 godina. FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Dario Andrišek

Na sastanku u Uredu predsjednika Republike bili su i predsjednik Kluba Stjepan Smernjak, trener Kluba i Janin otac Patrik Koščak, član Zajednice športskih udruga Grada Varaždina Esad Garibović te gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj. Predstavnici Atletskog kluba „Sloboda“ istaknuli su fantastičan uspjeh mladih varaždinskih atletičara, čemu svjedoči i činjenica da je od dvanaest Hrvata koji su sudjelovali na Svjetskom prvenstvu u Limi – petero iz Varaždina.

Trener Atletskog kluba „Sloboda“ Patrik Koščak kazao je da Hrvatska može biti ponosna na svoje rezultate u atletici  jer je po uspješnosti i ostvarenim rezultatima druga nacija u Europi, dok je u svijetu ispred Hrvatske osam država, među kojima su SAD, Jamajka i Kenija – tradicionalno atletske zemlje. Na sastanku se razgovaralo i o uvjetima u kojima treniraju mladi atletičari u Varaždinu, a gradonačelnik Grada Varaždina najavio je kako će se, za potrebe njihovih treninga, zamijeniti atletska staza na stadionu koja je već u vrlo lošem stanju.

Predsjednik Milanović čestitao je mladim sportašima i izrazio nadu da ćemo ih vidjeti i na Olimpijskim igrama.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.