Županijska bolnica Čakovec kadrovski pojačana s osam novih liječnika

liječnici

 Županijska bolnica Čakovec jedna je od rijetkih hrvatskih bolnica koja kontinuirano bilježi priljev novih liječnika, a posljednjim zapošljavanjem  sedam liječnika i jedne liječnice oformljen je i  Odjel ortopedije.  Kao presudni  razlog dolaska u čakovečku bolnicu liječnici ističu izvrsne radne uvjete te suvremenu infrastrukturu i modernu opremu.  

Županijska bolnica Čakovec,  prateći trendove u zdravstvu, omogućava i slijedi svaku naprednu ideju liječnika, bilo da je riječ o novim metodama rada, edukaciji ili idejama koje pridonose poboljšanju kvalitete zdravstvene zaštite. Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec doc.dr.sc. Tomislav Novinščak, istaknuo je: „Jedan od ključnih ciljeva u mandata ovog rukovodstva bolnice bilo je stabiliziranje odljeva kadrova i nedostatka liječnika u kirurškoj službi. U manje od godinu dana, zaključno s jučerašnjim danom u navedenoj službi, zaposleno je 11 specijalista, od čega: 3 oftalmologa, 2 kirurga traumatologa, 1 vaskularni kirurg i 5 ortopeda. Rezultat je to inicijative pročelnika i svih rukovoditelja unutar kirurške službe te aktualnog rukovodstva Bolnice. Nije izostala niti potpora Upravnog vijeća te Međimurske županije kao osnivača, poglavito kada je riječ o ulaganju u infrastrukturu i opremu.“

Uz postojećeg pročelnika službe: Dražena Krištofića, dr.med., spec. opće kirurgije, subspec. abdominalne kirurgije i voditelja Odjela ortopedije i traumatologije: prim. mr.sc. Joška Smilovića, spec. ortopedije, subspec. traumatologije lokomotornog sustava, pristigli su novi liječnici iz Austrije, Varaždina, Zagreba, Dubrovnika, a to su: Matija Branilović, dr.med., spec. opće kirurgije, subspec. traumatologije, Denis Grgurović, dr.med.,  spec. opće kirurgije, subspec. opće kirurgije, Ivica Leto, dr.med., spec. ortopedije i traumatologije, Ana Magdalenić, dr.med., spec. ortopedije, Jasenko Mandić, dr. med.,  spec. ortopedije i traumatologije, Marko Labaš, dr. med., spec. ortopedije i traumatologije, Boris Lukić, dr.med., spec. ortopedije i traumatologije i prim. dr.sc. Mladen Petrunić, dr.med., spec. opće kirurgije, subspec. vaskularne kirurgije.

Župan Posavec: „ Povećanjem  broja  liječnika smanjit ćemo liste čekanja i biti spremni za  nove izazove“

Ne sjećam da se već dogodilo, da jedna opća bolnica u jednom danu može predstaviti osam novih liječnika. To je doista rijetkost, kao i činjenica da se liječnik koji je otišao u Austriju gdje kirurzi imaju bolje radne i financijske uvjete, vratio u čakovečku bolnicu. Prije nekoliko godina kad smo krenuli s velikim investicijskim ciklusom, sa strategijom da nam obrazovanje i zdravstvo moraju biti temelj razvoja, suočavao sam se s porukama da je lako graditi zgrade, imati dobru opremu, ali što to vrijedi ako odlaze liječnici. Međutim, upravo bolji uvjeti, ulaganje u opremu i infrastrukturu pretpostavka su povratku liječnika. Sada je jasno da su  sve investicije imale smisla i pored toga što smo našim sugrađanima omogućili bolje uvjete liječenja, liječnicima smo stvorili bolje uvjete za njihov profesionalni rast i razvoj kroz regionalni Centar izvrsnosti iz područja interventne kardiologije, u budućnosti kroz Centar izvrsnosti iz područja ortopedije, većim brojem liječnika zasigurno ćemo smanjiti liste čekanja i biti spremni za izazov koji su pred nama. Imamo jasan cilj i smjer i sve što radimo u primarnoj i sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti i dalje ćemo raditi  u petoj brzini. “, zaključio je župan Međimurske županije Matija Posavec poželjevši liječnicima puno uspjeha u radu.

Pročelnik službe Dražen Krištofić istaknuo je kako je ponosan što su mladi liječnici odlučili raditi u ŽBČ jer je ovo upravo mlada ekipa puna entuzijazma. „Naše kolege očekuju odlični uvjeti, imamo novi operacijski trak, Odjel ima 23 kreveta te ćemo ponuditi vrhunsku medicinu što se tiče ortopedije i traumatologije. Imamo vrhunskog vaskularnog kirurga i mnoge kolege koje će educirati i raditi s mladim kolegama, a u zajedničkoj sinergiji ponuditi najbolje pacijentima. Prošle godine smo bili značajno hendikepirani u tom smislu, imali smo dežurstva i ispomoć vanjskih kolega iz ustanova iz Zagreba, ali uspjeli smo to sanirati tako da imamo sada i zapošljavamo svoje ljude. Zahvaljujemo inicijativi Međimurske županije i ove godine idemo u rekonstrukciju odjela dječje i abdominalne kirurgije i tu ćemo imati vrhunske uvjete za rad“.

Prim. mr.sc. Joško Smilović prisjetio se svojih početaka prije 25 godina i želje da ortopedija u Čakovcu bude jedna od pet najboljih ortopedija u Hrvatskoj. „Dolaskom kolega iz drugih krajeva i Hrvatske i inicijativom osnivača, stvoreni su uvjeti da ortopedija u Čakovcu konačno bude u pet najboljih ortopedija u Hrvatskoj s temeljnim ciljem pružanja vrhunske usluge pacijentima.

Upravno vijeće ŽBČ daje snažnu potporu svakoj inicijativi uprave Bolnice koja vodi unapređenju usluga i njihovoj dostupnosti pacijentima. Predsjednica upravnog vijeća ŽBČ dr.sc.  Sonja Tošić Grlač kazala je: „Suradnja s upravom ŽBČ je na zavidnoj razini, a upravo zajedničkim radom postižemo sve bolje rezultate. Jedan od rezultata je i dolazak liječnika, kupnja vrhunske opreme, realizacija nadstandarda i sva nastojanja čitavog tima da se nađe novac za nova zapošljavanja i napredak bolnice. Zadovoljni djelatnici i vrhunske usluge jamstvo su  još kvalitetnije  skrbi  za pacijente naše, a sve više i pacijente susjednih županija.“  

Matija Branilović vratio se iz Austrije u Međimurje jer smatra da ŽBC omogućava bolje uvjeti za rad, moderniju opremu  i  svojim pacijentima pruža nadstandard u zdravstvu.  Timski rad u medicini jedan je od prioriteta, a to je bio i motiv povratka naše Međimurke dr. Ane Magdalenić, specijalistice ortopedije koja se sa svojim kolegama vratila u Čakovec te je ponosna što s timom vrhunskih stručnjaka ima priliku razvijati ortopediju upravo u Međimurju.  „Želja za razvijanjem ortopedije u uvjetima u kojima to ortopedija zaslužuje doveli su me nazad u Čakovec. Uvjeti su  u ovoj bolnici bolji, prihvatljiviji za razvoj ortopedije, a nama je bilo važno da kao tim ostanemo raditi zajedno jer smo zajedno studirali, specijalizirali i do sada radili.  Pružila nam se mogućnost i iskoristiti svoje znanje razvijati ortopediju, izvoditi  nove operacije, učiti i raditi  nove stvari, što je bilo presudno za naš dolazak.“, kazala je dr. Magdalenić.

Na predstavljanju su bili prisutni i Teuta Shahini-Latin, dr.med. specijalist ortopedije, uži.spec. traumatologije lokomotornog sustava i Igor Šegović, dr. med., spec. pedijatarije, subspec. pedijatrijske gastroenterologije.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.