Ministar Beroš u Rimu: Ne dolazi u obzir zatvaranje granica zbog koronavirusa

Ministar Beroš u Rimu: Ne dolazi u obzir zatvaranje granica zbog koronavirusa

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je danas u Rimu nakon sastanka s kolegama iz regije da ne dolazi u obzir zatvaranje granica zbog koronavirusa te da je dogovoreno standardiziranje uputa za putovanja iz zemalja pogođenih epidemijom.

Talijanski ministar zdravstva Roberto Speranza u Rimu je s kolegama iz Hrvatske, Francuske, Švicarske, Slovenije i Austrije dogovorio zajedničke mjere protiv širenja koronavirusa. 

"U ovom trenutku ne dolazi u obzir zatvaranje granica. To ne bi polučilo adekvatne rezultate", rekao je hrvatski ministar Vili Beroš novinarima po završetku sastanka.

Ministri su dogovorili standardiziranje uputa za putovanja iz zemalja pogođenih koronavirusom i redovito razmjenjivanje mjera koje se poduzimaju u svakoj zemlji. 

Raspravljali su o potrebi otkazivanja velikih glazbenih i sportskih događaja. 

"Odlučivat će se o svakom pojedinačnom slučaju na osnovu epidemiološke situacije i procjene svake pojedine zemlje", rekao je ministar Beroš. 

Hrvatska je kao zemlja predsjedateljica Vijećem EU-a predložila "organiziranje redovitih sastanaka sve do okončanja ove situacije", istaknuo je Beroš. 

Prijedlog su prihvatili i drugi ministri, a pozdravila ga je i povjerenica Europske komisije za zdravlje Stella Kyriakidou koja je sudjelovala na sastanku. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.