Mali kaj 2020. Krapina - nastupe najmlađih gledao i premijer Andrej Plenković

Mali kaj 2020

Sinoć je u Krapini održan dječji festival "Kaj riječima, pjesmom, slikom i plesom" - Mali kaj 2020, gdje je nastupe najmlađih gledao premijer Andrej Plenković koji je istaknuo da mu je posebno drago što njeguju dijalekt, kajkavštinu, sve povezuje s domovinom.

Dječji festival održava se u Festivalskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina, u sklopu Tjedna kajkavske kulture koji traje od 6. do 12. rujna, a okupio je najmlađe izvođače iz desetak hrvatskih županija.

Premijer Andrej Plenković izrazio je zadovoljstvo što je na još jednom festivalu kajkavske kulture, a posebno na večeri "kada naši najmlađi njeguju naš identitet, kajkavski dijalekt, sve ono što ih dugoročno povezuje s obiteljima i domovinom".

"Ovo je prekrasna prilika da se hrvatska kultura iskorijeni od najmlađih generacija", naglasio je premijer.

Dodao je da je na Tjednu kajkavske kulture 5-6 godina zaredom i ne propušta priliku doći jer je, ističe, to najmanje što može učiniti iz poštovanja prema Hrvatskom zagorju, prema kaji i kajkavskoj kulturi.

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek i saborski zastupnici Žarko Tušek i Željko Pavić također su bili prisutni na 35. izdanju dječjeg festivala.

 
Izvor: Hina / Vlada

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.