Društvo Međimuraca u Zagrebu najavilo 29. Međimursko prošćenje u Zagrebu

Društvo Međimuraca u Zagrebu najavilo 29. Međimursko prošćenje u Zagrebu

Društvo Međimuraca u Zagrebu najavljuje ovogodišnju tradicionalnu vjersko-kulturnu manifestaciju Međimursko prošćenje, koja će se održati 30. lipnja na Zrinjevcu. Ova manifestacija pruža jedinstvenu priliku za doživljaj bogate međimurske kulture i tradicije u srcu Zagreba. Posjetitelji će moći uživati u autentičnim proizvodima, glazbi i običajima iz Međimurja. Program događanja započinje svetom misom u 9 sati, u bogoslužnom prostoru Blaženog Alojzija Stepinca na Kaptolu 28. Nakon toga, od 10 do 13 sati, posjetitelji će se moći pridružiti svjetovnom dijelu prošćenja u Parku Zrinjevac.

U sklopu manifestacije, Međimurska Vulica će predstaviti lokalne proizvode, a kulturno-umjetnički program obuhvatit će nastupe kulturno-umjetničkih društava i pjevača koji će predstaviti lokalnu glazbenu baštinu. Također, posjetitelji će moći degustirati tradicionalne međimurske specijalitete poput vina, bučinih sjemenki, međimurske gibanice, mesa z tiblice i piva. Međimursko prošćenje je izvrsna prilika za prezentaciju bogate baštine Međimurja kroz raznovrsni program i autentične specijalitete.

 

Društvo Međimuraca u Zagrebu okuplja Međimurce koji žive i rade u glavnom gradu te promiče kulturu, znanost, umjetnost i sport Međimurja kroz razne aktivnosti i događaje. Društvo je neprofitna udruga, financirana iz članarina i donacija, a sastavljena je od istaknutih pojedinaca iz svih sfera društva.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.