Od 1. do 5. kolovoza Čakovec će živjeti u znaku svog velikog proštenja - preuzmite program za Porcijunkulovo

Od 1. do 5. kolovoza Čakovec će živjeti u znaku svog velikog proštenja - preuzmite program za Porcijunkulovo

Od 1. do 5. kolovoza Čakovec će živjeti u znaku svog velikog proštenja / preuzmite program za Porcijunkulovo - https://porcijunkulovo.visitcakovec.hr/

Dugo iščekivano Porcijunkulovo vraća se u Čakovec od četvrtka, 1. kolovoza do ponedjeljka, 5. kolovoza 2024. godine. Ove godine obilježava se 60. godišnjicu proštenja, obećavajući spoj tradicije, gastronomije i zabave za sve posjetitelje.

Tradicionalna kulturno – turistička manifestacija – Porcijunkulovo, u ovom se formatu održava od 1964. godine, prvobitno kao “Sajam tradicijskih zanata” povodom crkvenog blagdana “Gospe od anđela”, s razvojem, dugim šest desetljeća, u najveću turističku manifestaciju sjeverne Hrvatske. Ovogodišnje Porcijunkulovo donosi atraktivan program isprepleten vjerom tradicijom i veseljem, koji će uključivati već poznate elemente poput sajma tradicijskih zanata, dramske predstave, koncerte na više pozornica, izložbe, ulične performanse i edukativne radionice, kao i neke novitete.

Tradicionalni obrti i gastronomija

Neizostavni dio Porcijunkulova su štandovi, gdje će domaći izlagači prezentirati svoje tvorevine i proizvode. Gosti mogu uživati u ukusnim lokalnim specijalitetima i svježoj okrjepi na tradicionalnoj gastro ruti.

Duhovni doživljaj U središtu ove manifestacije je duhovna sfera, koja nudi brojne vjerske sadržaje i euharistijska slavlja na nekoliko jezika. Hodočasnici i posjetitelji će pronaći bogat duhovni sadržaj koji obogaćuje bit ove tradicionalne manifestacije.

Povijesne i urbane atrakcije Posebna atrakcija ove godine bit će zona “Proštenja u doba Zrinskih”, smještena u jezeru starog grada, koja će na interaktivan način prikazati život u doba Zrinskih, s sokolarima, konjanicima, kmetovima i gospodarima. Kao kontrast povijesnim atrakcijama, tu je i Urbana zona, VinoGrad za ljubitelje vina, lunapark, dječja zona te Deklina oaza u Perivoju Zrinskih.

Glazbeni program Glavna pozornica na SRC Mladost ugostit će niz besplatnih koncerata svake večeri, donoseći raznolik program glazbenih poslastica koje će zasigurno podići atmosferu. Prvu večer i na dan otvorenja nastupa ekipa iz "A strane", u petak se pleše uz hitove Vesne Pisarović, dok u subotu nastupa legendarni Halid Bešlić. U nedjelju na scenu dolazi Jole, a ponedjeljak je rezerviran za Crvenu jabuku koja će zatvoriti ovogodišnje izdanje Porcijunkulova.

Budite i vi dio jubilarnog, šezdesetog proštenja koje traje od četvrtka, 1. do ponedjeljka, 5. kolovoza, i otkrijte čari manifestacije Porcijunkulovo. Uživajte u bogatom programu te doživite radost koja spaja vjernike, ljubitelje tradicije i posjetitelje željne dobrog provoda. Doživite ovaj jedinstveni ugođaj koji svoje korijene vuče iz bogate međimurske povijesti te provedite nezaboravne trenutke s obitelji i prijateljima između Mure i Drave.

Za više informacija posjetite službenu web stranicu Turističke zajednice grada Čakovca na www.visitcakovec.com.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.