Na ovogodišnju Sinjsku alku, na poziv predsjednika Milanovića, dolazi predsjednica Kosova Vjosa Osmani

Na ovogodišnju Sinjsku alku, na poziv predsjednika Milanovića, dolazi predsjednica Kosova Vjosa Osmani

Predsjednik Republike Zoran Milanović pratit će ovogodišnju Sinjsku alku zajedno s predsjednicom Kosova Vjosom Osmani koja će zbog Sinjske alke doći u radni posjet Republici Hrvatskoj. Ovogodišnja, 309. Sinjska alka održat će se u nedjelju 4. kolovoza u Sinju. Nazočit će joj i Premijer Andrej Plenković i članovi Vlade.

 Predsjednica Kosova Vjosa Osmani dolazi na Sinjsku alku na poziv predsjednika Milanovića koji je, kao i prethodnih godina, i pokrovitelj Sinjske alke. Njen dolazak u Sinj dogovoren je ranije i s vodstvom Viteškog alkarskog društva koje zadnjih godina nastoji internacionalizirati tu tradicionalnu vitešku sinjsku manifestaciju te je promovirati i izvan granica Hrvatske.

 Predsjednik Milanović, kao pokrovitelj Sinjske alke, podržao je to nastojanje Viteškog alkarskog društva te je lani na Sinjsku alku pozvao predsjednicu Mađarske Katlin Novák, dok je godinu ranije gost Alke bio predsjednik Slovenije Borut Pahor koji je u Sinj došao kao prvi inozemni državnik koji je pratio Sinjsku alku.Tijekom boravka u Sinju, predsjednik Milanović i predsjednica Osmani obići će izložbe „Vanja Radauš i Stipe Sikirica-dijalog učitelja i učenika" uz stručno vodstvo kustosice izložbe Ane Žanko i ravnateljice Galerije Sikirica Dragane Modrić. Tom će prilikom obići i Muzej sinjske alke uz stručno vodstvo voditelja i kustosa Borisa Filipovića Grčića.

Uz predsjednika Milanovića na Sinjskoj alci će biti i supruga prof.dr.sc. Sanja Musić Milanović, a uz predsjednicu Osmani njezin suprug Prindon Sadriu.

Nedjelja, 4. kolovoza 2024.

SINJ
15:15
Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sa suprugom Sanjom Musić Milanović i predsjednica Kosova Vjosa Osmani sa suprugom Prindonom Sadriu zajedno će obići izložbu „Vanja Radauš i Stipe Sikirica-dijalog učitelja i učenika“ (galerija Sikirica).
15:35
Predsjednik Republike Hrvatske Zoran i predsjednica Kosova Vjosa Osmani obići će Muzej sinjske Alke.
16:00
Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i predsjednica Kosova Vjosa Osmani sudjelovat će na Vojvodinom prijemu u Alkarskim dvorima. (Alkarski dvori).
17:00
Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i predsjednica Kosova Vjosa Osmani zajedno će pratiti 309. Sinjsku Alku.(Alkarsko trkalište). Predviđeno je prigodno obraćanje Predsjednika Republike Hrvatske.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.