Alkar Jure Domazet Lošo postao je slavodobitnik 309. Sinjske alke, osvojivši ukupno šest punata kroz tri trke

Alkar Jure Domazet Lošo postao je slavodobitnik 309. Sinjske alke, osvojivši ukupno šest punata kroz tri trke

Alkar Jure Domazet Lošo postao je slavodobitnik 309. Sinjske alke, osvojivši ukupno šest punata kroz tri trke. Domazet Lošo je u prvoj trci osvojio jedan punat, u drugoj pogodio "u sridu", a u zadnjoj trci uzeo dva punta, što ga je dovelo do pobjede. Time je iza sebe ostavio trojicu alkara kopljanika - Ivu Zoricu, Božu Mandaca i Stipu Bogdana, koji su završili s pet punata. Jure Domazet Lošo rođen je 1987. godine, a debitirao je na Sinjskoj alci 2014. Viteško alkarsko društvo nagradilo ga je zlatnom plaketom Alke i novčanim iznosom od 5500 eura, dok ga je predsjednik Zoran Milanović, kao pokrovitelj Alke, nagradio zlatnim prstenom s hrvatskim grbom te sabljom.

Osim Alke, Domazet Lošo je prije dva dana osvojio i Baru, za što je nagrađen brončanom alkom i dva metra zelenog sukna. Do sada je osvojio dvije Bare.

Prva trka ove godine bila je teška, s ukupno samo 18 osvojenih punata i bez pogodaka "u sridu". U drugoj trci gledatelji su vidjeli dva pogotka "u sridu" od strane Tine Radanovića i Jure Domazeta Loše. U treću trku ušlo je svih 17 alkara, što je rijetkost, jer nitko nije ostao bez matematičke šanse za pobjedu.

Redoslijed natjecatelja u trećoj trci bio je izmijenjen, počevši od onih s jednim puntom prema onima s četiri. Na kraju, Jure Domazet Lošo je pogotkom "u dva" osigurao pobjedu, dok je Bože Mandac, kojem su trebala najmanje dva punta za pripetavanje, pogodio "u jedan". Ukupno su pogođene samo tri "sride" tijekom cijelog natjecanja, što dodatno ističe izazovnost ovogodišnje Alke.

1/2
 
 
4o
 
 
 
 
 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.