U tjednu kada Crikvenica slavi svoj dan ne propustite brojna zanimljiva događanja

U tjednu kada Crikvenica slavi svoj dan ne propustite brojna zanimljiva događanja

U tjednu kada Crikvenica slavi svoj dan ne propustite brojna zanimljiva događanja - Dani Grada Crikvenice, Plivački maraton Šilo-Crikvenica i raznolik kulturno-umjetničko-zabavno-sportski program. Evo što nam poručuju organizatori - Turistička zajednica Grada i Grad  Crikvenica.

Glazbene večeri

12. kolovoza 2024., 21:00, Selce – centar
Kako vam zvuči prijedlog o večerima dobre glazbe, ugodnoga druženja, šumova mora, mediteranskog mirisa u zraku? Savršeno, zar ne? Za to su idealni Crikvenica i Selce. Na ovotjednim Glazbenim ljetnim večerima zabavljat će nas talentirani glazbenici izvodeći poznate svjetske hitove pa nas u ponedjeljak u Selcu zabavlja glazbeni sastav „In Between“.

Beer Garden Festival

13.-17. kolovoza 2024., Crikvenica – centar
Beer Garden Festival spaja najukusnija piva, gastro poslastice, glazbu i zeleno okruženje parka... a sve korak do mora! Program se prvi dan otvara nastupom glazbenog sastava „Insula“, a ostale večeri se također očekuje zanimljiv glazbeni program.

Primorska noć

13. kolovoza 2024., 19:00, Selce – centar
15. kolovoza 2024., 19:00, Crikvenica – centar
16. kolovoza 2024., 19:00, Jadranovo – uvala Grabrova
U Crikvenici i Selcu vas ponovo očekuje bogata ponuda prirodnih i domaćih proizvoda, poput domaćeg sira, meda, džemova, rakije i likera. Na nekima od štandova će se moći pronaći i originalni suveniri i rukotvorine, idealni za poklon ili dragu uspomenu s putovanja. Uživajte uz glazbeni sastav „Trio Crikvenica“.
Ovaj tjedan i u uvali Grabrova u Jadranovu također možete uživati u ponudi domaćih proizvoda od 19:00 sati.

Večer klapske pjesme

13. kolovoza, 21:00, Dramalj – uvala Bršćanovica
U organizaciji KUD-a „Jelena“, u uvali Bršćanovica u Dramlju, održat će se koncert Klape „Sveta Jelena“ i prijatelja s početkom u 21:00 sat. Ne propustite uživati u glazbi tik uz najromantičniju pozornicu na Rivijeri Crikvenica.

Dani Grada Crikvenice 14.-15. kolovoza, Crikvenica – razne lokacije

Pripremite se za rođendansku proslavu Crikvenice, koja će se održati 14. i 15. kolovoza 2024. godine! Ovaj dvodnevni događaj donosi bogat program prepun duhovnih, kulturnih i zabavnih sadržaja.

Prvi dan, 14. kolovoza, započinje svečanom koncelebriranom misom u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Crikvenici, koju će predvoditi riječki nadbiskup Mate Uzinić. Nakon toga, u 20:15 sati, slijedi veličanstvena procesija „1000 svijeća” u čast Vele Gospe, zaštitnice grada Crikvenice. Na Trgu Stjepana Radića, proslava se nastavlja uz glazbeni program s Petrom Grašom i grupom „Insula“, a sve će kulminirati spektakularnim ponoćnim vatrometom.
Na blagdan Vele Gospe, 15. kolovoza, svečana misa u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije započinje u 10:30 sati. Poslijepodne, u 17:00 sati, starta 114. Plivački maraton Šilo-Crikvenica, a večer donosi Primorsku noć na Trgu Stjepana Radića s proglašenjem pobjednika maratona i glazbenim programom „Infinity banda“.
U Jadranovu, u dvorištu crkve sv. Jakova, Vitomir Ivanjek održat će koncert u 21:00 sat.Tijekom oba dana, posjetitelji mogu besplatno uživati u izložbama “Kotor na ishodištu” i “Malo o vremenu i klimi” u Muzeju Grada Crikvenice, kao i u izložbi Lidije Šeler “Glasovi Marrakecha” u Gradskoj galeriji Crikvenica. Dođite i pridružite nam se u slavlju, uživajte u rođendanskom programu i osjetite duh Crikvenice! - Poručuju organizatori.

114. Plivački maraton Šilo – Crikvenica

15. kolovoza, start u Šilu 17:00, cilj u Crikvenici, proglašenje pobjednika i dodjela nagrada 20:00, Crikvenica – centar
Najstariji plivački maraton na Jadranu, koji je dio „Crikvenica Summer Showtimea“ kao događanje s potpisom, održava se od davne 1910. godine. Plivački maraton „Šilo-Crikvenica“ tradicionalno se pliva 15. kolovoza, na blagdan Velike Gospe, zaštitnice Crikvenice, i to na utvrđenoj stazi od Šila prema Crikvenici, dužine 3500 m.
Na maratonu svake godine sudjeluju ponajbolji plivači daljinskog plivanja iz Hrvatske i inozemstva, a natjecati se mogu i svi rekreativci, zaljubljenici u plivanje. Ne propustite biti dio spektakularnog događaja, bilo kao sudionik ili podrška natjecateljima. Predivno ljetno poslijepodne, modro more puno plivača i brodica u pratnji, navijači u Crikvenici i u Šilu. Crikvenički akvatorij će i ove godine biti kao najljepša fotografija s razglednice.Nakon dodjele nagrada najuspješnijim sudionicima u 20:30 sati večer će završiti glazbenim programom uz „Infinity band“.
#BudiKoAntonPlivajMaraton

Jakovarska noć

16. kolovoza, 20:00, Jadranovo – terasa Doma kulture
Pridružite se našim veselim Jakovarima i uživajte u zabavno-glazbenom programu. Primorska glazba recept je za najbolje ljetno raspoloženje, a nastupaju klapa „Sveti Jakov“ i prijatelji.

Međunarodni folklorni festival „Summer in Adria“,16. kolovoza 2024., 20:00, Selce – centar

Centar Selca bit će mjesto susreta folkloraša, čuvara i promotora kulturne baštine i tradicije raznih krajeva. Održat će se Međunarodni folklorni festival „Summer in Adria“, u sklopu kojeg će biti prezentirane brojne zanimljive kulture, narodni običaji, muške i ženske narodne nošnje, pjesme i plesovi. Dočekat će vas ljepota različitosti, čarobna tradicija i ugodno društvo. Možete uživati u programu folklornih skupina iz Češke, Rumunjske, Bugarske, Litve, Kanade i Mađarske.

Nastup folklorne sekcije UUGC „SUNCE“ 

16. kolovoza 2024., 20:00, Crikvenica – Trg Hygia
Na crikveničkom trgu Hygia uživajte u programu koju su vas pripremili članovi folklorne sekcije Udruge umirovljenika Grada Crikvenice „Sunce“ s početkom u 20:00 sati.

Teniski turnir u parovima

17. kolovoza 2024., 10:00, Crikvenica – teniski tereni pored hotela „Kvarner Palace“
Teniski turniri za rekreativce, u ovom izdanju u parovima, višesatno je događanje koje će zabaviti sve prisutne. Bodrite svoje favorite!

Tribute Nights 

17. kolovoza., 21:00, Crikvenica – centar
Ljetne večeri volite iskoristiti za uživanje u glazbenim evergreenima? Odlično - imamo pravu lokaciju za vas! Centar Crikvenice ove godine postaje velika ljetna pozornica na kojoj će tribute bendovi izvoditi neke od svevremenskih glazbenih hitova ABBA-e, The Beatles-a, Queen-a i brojnih drugih originalnih izvođača.
Prepustite se ugodnoj atmosferi, zaplešite i zapjevajte s nama. S vama će ove subote biti „Abba Tribute Band“!

Večer evergreena

17. kolovoza, 21:00, Selce – centar
Budite dio još jedne lijepe glazbene priče u našem šarmantnom primorskom mjestu – Selcu. Svi ljubitelji evergreena će zasigurno uživati!

Summer Dance

18. kolovoza, 21:00, Crikvenica - centar
Noć posvećena plesu zasigurno će i vas rasplesati! Glazbeno-scenski spektakl riječke plesne škole „Dansel“, pod vodstvom Elija Bašana, zasigurno će biti nezaobilazno odredište za sve ljubitelje glazbe i raznovrsnih plesnih stilova. Probudite svoja osjetila i uspavane mišiće.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.