Nakon proslave Dana Grada u Crikvenici održan i 114. Plivački maraton Šilo - Crikvenica

Nakon proslave Dana Grada u Crikvenici održan i 114. Plivački maraton Šilo - Crikvenica
Najstariji plivački maraton na Jadranu Šilo-Crikvenica okupio je 336 natjecatelja koji su, osim iz Lijepe naše, došli iz velikog broja zemalja poput Slovenije, Italije, Njemačke, Slovačke, Mađarske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Češke, Poljske, Španjolske, Nizozemske, Argentine, Kanade, SAD-a i najudaljenije Australije. 
Najmlađa sudionica bila je devetogodišnja plivačica iz Zagreba, a najstariji sudionik bio je 74 godišnjak koji godinama sudjelujue na ovom plivačkom maratonu. Zanimljivo je da su na maratonu nastupile mnoge tročlane obitelji u kojoj očevi plivaju sa svojom djecom, plivali su i blizanci, a bilo je i drugih obiteljskih kombinacija, poput majki s djetetom ili bračnih parova te su neki i nagrađeni za turističku promociju Rivijere Crikvenica.
Organizator ističe da su se tijekom trajanja natjecanja primjenjivala pravila Hrvatskoga saveza za daljinsko plivanje, koja su provodili vrhovni sudac i sudački žiri. Prijavilo se i 36 plivača koji nastupaju u okviru Cro Cup-a, organiziranog sustava natjecanja u organizaciji i pod vodstvom HDSP-a.
Pobjedu je odnio Patrick Eremija s vremenom 0:39:39. Drugo i treće mjesto osvojili su blizanci iz Slovenije Aljoša i Andreja Pribac.
U apsolutnoj kategoriji rezultati su sljedeći:
1. (broj 229) Patrick EREMIJA 0:39:39
2. (Broj 276) Aljoša PRIBAC 0:42:30
3. (Broj 277) Andrej PRIBAC 0:42:31

Apsolutni pobjednici su ujedno i najbolji u muškoj konkurenciji, dok je kod žena rezultat sljedeći:
1. (broj 289) Matea SUMAJSTORČIĆ 0:42:57
2. (broj 250) Maša ARNEŽ 0:43:02
3. (broj 281) Ana BOBANOVIĆ 0:43:07

U kategoriji natjecatelja s područja Grada Crikvenice, najbolje rezultate ostvarile su Lorena Perica 0:59:09 u ženskoj te Damir Peko Lončar 0:58:15 u muškoj konkurenciji.

Službeni završetak natjecanja bio je u 18:30 sati, a svečana dodjela nagrada se održala u 20:30 sati na Trgu Stjepana Radića. Pobjednicima je nagrade uručila direktorica TZG Crikvenice Marijana Biondić, uz pomoć maskote Antona.
Nakon završetka službenog, uslijedio je zabavni dio programa u kojem je grupa „SuperCover Band“ fenomenalnim nastupom rasplesala sve prisutne.

„Iznimno sam ponosna što je najstariji plivački maraton na Jadranu i ove godine okupio preko 330 plivača. Ove godine plivači su u Crikvenicu stigli iz 16 zemalja, a posebno veseli što je maraton privukao sudionike iz vrlo dalekih zemalja poput Australije, Argentine, SAD-a i Kanade te je iz godine u godinu primjetan porast broja zemalja. Maraton je motiv dolaska u naš grad, a značajan broj plivača vraća nam se iz godine u godinu što ukazuje na njihovo zadovoljstvo organizacijom maratona. Riviera Crikvenica i ovim maratonom ponovno dokazuje da je oaza zdravlja i sporta. Čestitam svim plivačima na postignutim rezultatima i nadam se da će iz Crikvenice ponijeti najljepše uspomene.“ - riječi su Marijane Biondić, direktorice Turističke zajednice Grada Crikvenice.

Turistička zajednica Grada Crikvenice, kao organizator Plivačkog maratona Šilo – Crikvenica, ovim putem zahvaljuje svima koji su pridonijeli organizaciji ovogodišnjeg izdanja najstarijeg maratona na Jadranu, a to su suorganizatori su HSDP, „Eko-Murvica“ d.o.o., VIO Žrnovnica Crikvenica – Vinodol, PŠRD "Arbun" Crikvenica, ŠRK "Oslić" Selce, ŠRD "Lovrata" Dramalj, ŠRD "Tunera" Jadranovo, ŠRK "Čikavica" Šilo, Jedriličarsko društvo "Val", Jedriličarski klub „Jadro“ Selce, KPA "Crikvenica", Vaterpolo klub „Crikvenica“ te pokrovitelji Grad Crikvenica, Turistička zajednica Kvarnera, ACI CRO CUP RACE, Županijska lučka uprava Crikvenica, Lučka kapetanija ispostava Crikvenica, Županijska lučka uprava Krk.

Izvor: TZ Grada Crikvenica 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.