Varaždinska županija - Natjecanje lovaca u sklopu Županijske lige u Vinici

Varaždinska županija - Natjecanje lovaca u sklopu Županijske lige u Vinici

Lovačka udruga Opeka Vinica bila je u subotu domaćin međudruštvenog gađanja na glinene golubove koje je održano u sklopu Lige Lovačkog saveza Varaždinske županije. Natjecanje su zajedno s predsjednikom Lovačkog saveza, saborskim zastupnikom Goranom Kaniškim otvorili zamjenica župana Silvija Zagorec, načelnik Općine Vinica Branimir Štimec i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec, a prisustvovao je i saborski zastupnik Predrag Štromar.

- Čestitam Lovačkoj udruzi Opeka na organizaciji ovog događanja koje je okupilo veliki broj lovaca iz Varaždinske županije, koja je kolijevka organiziranog lovstva u Hrvatskoj. Prvi lov organiziran je upravo nedaleko Vinice, u Zelendvoru. Više od 40 udruga koje okuplja Lovački savez Varaždinske županije čuva i njeguje tu tradiciju, a njihovi članovi ujedno brinu o uzgoju i pravilnom lovu divljači te vode brigu o zaštiti prirode i okoliša – istaknula je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Nakon natjecanja u Vinici, u sklopu Županijske lige preostala su još četiri kola, a posljednje međudruštveno gađanje bit će održano 1. rujna u organizaciji LD Kobac Bartolovec.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.