Gradonačelnik Bosilj prisustvovao godišnjem događanju Pučkog otvorenog učilišta „UNCONFERENCE 7 - Ljepota u funkciji poduzetništva“

Gradonačelnik Bosilj prisustvovao godišnjem događanju Pučkog otvorenog učilišta „UNCONFERENCE 7 - Ljepota u funkciji poduzetništva“

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u srijedu je prisustvovao godišnjem događanju Pučkog otvorenog učilišta „UNCONFERENCE 7 - Ljepota u funkciji poduzetništva“.

Zajedno s ravnateljicom POU Varaždin Lanom Velimirović Vukalović, gradonačelnik je uručio potvrde polaznicima neformalnog programa obrazovanja za poduzetnike 'Akademija za poduzetništvo 6.0 - Apsolutni početnici' koji su prošli 166 sati nastave.

Riječ je o programu obrazovanja za poduzetnice i poduzetnike sa šireg područja grada Varaždina koji financira Grad Varaždin kroz dotacije za programe javnih potreba Pučkom otvorenom učilištu Varaždin. Edukaciju je prošao 21 poduzetnik početnik koji su tijekom obrazovanja izrađivali svoje konkretne poslovne planove radi pokretanja poslovanja. Tijekom edukacije 5 polaznika dobilo je sredstva za zapošljavanje HZZ-a i pokrenulo svoja poslovanja u Varaždinu.

POU Varaždin je u sklopu UNCONFERENCE 7 organiziralo i panel raspravu na temu izazova i prilika u poslovanju i promjeni karijere, a na kojoj je sudjelovalo 6 varaždinskih poduzetnika iz područja industrije ljepote. Ujedno je i najavljen početak 7. generacije Akademije za poduzetništvo koju je putem Javnog poziva iz lipnja 2024. godine upisalo 16 poduzetnika sa šireg područja grada Varaždina. Njihovo obrazovanje trajat će 61 nastavni sat sa završnim zadatkom na kraju.

Gradonačelnik Neven Bosilj i ravnateljica Lana Velimirović Vukalović najavili su rekonstrukciju zgrade nekadašnjeg Kina Dom u Centar kreativnih i kulturnih industrija, a radionice i predavanja u segmentu kreativnih industrija bit će na rasporedu već na jesen.

 
       

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.