Ministar Anušić s pripadnicima Topničko-raketne pukovnije u Bjelovaru

Ministar Anušić s pripadnicima Topničko-raketne pukovnije u Bjelovaru

"Želim se iz prve ruke uvjeriti kako Oružane snage funkcioniraju, osobno razgovarati s pripadnicima Hrvatske vojske i saznati u kakvim uvjetima rade“, poručio je Anušić.

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Tihomir Kundid u pratnji zapovjednika Hrvatske kopnene vojske general-bojnika Blaža Beretina sastali su se danas, 23. rujna 2024., s pripadnicima Topničko-raketne pukovnije i obišli smještajne kapacitete u vojarni "Bilogora“ u Bjelovaru. Foto: MORH/F.Klen 

Riječ je o redovitim radnim posjetima postrojbama Oružanih snaga, koje ministar Anušić od početka svojeg mandata obilazi s ciljem uočavanja i rješavanja problema s kojima se susreću pripadnici Hrvatske vojske, odnosno podizanja standarda i poboljšanja njihovih materijalnih prava.

Ministar Anušić rekao je kako obilazi postrojbe Hrvatske vojske jer se osobno želi uvjeriti u kakvim uvjetima žive i rade pripadnici Oružanih snaga RH.

"Danas sam ovdje s pripadnicima Topničko-raketne pukovnije i želim se iz prve ruke uvjeriti kako Oružane snage RH funkcioniraju, osobno razgovarati s pripadnicima Hrvatske vojske i saznati u kakvim uvjetima rade i što je potrebno poboljšati u cilju osiguranja boljih uvjeta rada te infrastrukture koju koriste“, istaknuo je ministar Anušić.

Istaknuo je također kako je napravljen značajan iskorak u poboljšanju materijalnih prava, opremanja i modernizaciji Hrvatske vojske. Tako su pripadnicima HV-a s najnižim primanjima, vojnicima/mornarima povećane plaće u iznosu od gotovo 40 posto, a u prosjeku 30 posto svim djelatnim vojnim osobama.

Zapovjednik Topničko-raketne pukovnije pukovnik Davor Stefanović prezentirao je ministru i načelniku rad i postignuća postrojbe.  

U sastavu Topničko-raketne pukovnije nalaze se Panzer haubice 2000, a pripadnici Topničko-raketne pukovnije proteklih su šest mjeseci s bitnicom PzH 2000 boravili u NATO-ovoj aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj gdje su u međunarodnom okruženju jačali vlastite sposobnosti i interoperabilnost.

Prilikom posjeta ministar, načelnik Glavnog stožera i zapovjednik Hrvatske kopnene vojske obišli su smještajne kapacitete vojarne "Bilogora“ Bjelovar, hangare gdje je smještena borbena i neborbena tehnika te tehničku radionicu.

U vojarni je razmještena Topničko-raketna pukovnija sa Zapovjedništvom i Samohodno haubičkom bojnom, Raketnom bojnom, Zapovjednom bitnicom i Logističkom satnijom, te Topničko-raketnom bojnom GOMBR-a. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.