Udruga nordijskog hodanja Drava, uz podršku TZ Varaždinske županije, organizirala prvi Festival nordijskog hodanja u Trakošćanu

nordijsko hodanje

Udruga nordijskog hodanja Drava, u suradnji s Turističkom zajednicom Varaždinske županije organizirali su prvi Festival nordijskog hodanja koji se danas od deset pa sve do 16 sati održava u Trakošćanu.Glavna organizatorica je predsjednica Udruge Katica Kalajdžija, koja kaže da udruga oluplja 60-tak članova, a na prvi festival u Trakošćanu odazvalo se 500-tinjak hodača iz sedam županija i grada Zagreba te gostiju iz Slovenije.

Sudionike je u ime TZ Varaždinske županije pozdravio Miran Bojanić Morandini,direktor županijske turističke zajenice, a podržava ih i Natalija Martinčević, predsjednica TZ, koja kako navodi predsjednica Udruge, podržava i inicijativu za brendiranje nordijskog hodanja u Varaždinskoj županiji.Članovi Udruge inače dnevno hodaju organizirano uglavnom uz Dravu, a subotama odlaze na festivale koje organiziraju druge udruge. Članarina je 50 kuna, za početnike osiguravaju i štapove. Također postoji i organizirana škola nordijskog hodanja, u kojoj se uči pravilno hodanje.

Trakošćan i njegova staza uokolo jezera pokazali su se kao sjajan ambijent za tu vrstu rekreacije, a organizatori su se pobrinuli i za sve popratne aktivnosti uklkjučujući i mjerenje krvnog tlaka za sve posjetitelje, uz stručnu podršku i volontere Crvenog križa i Medicinske škole.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.