Sinoćnje veliko nevrijeme u Zagrebu donijelo je velike nevolje stanovništvu, a jedan je vatrogasac preminuo za vrijeme intervencije

zagreb

Sinoćnje veliko nevrijeme koje je pogodilo Zagreb donijelo je velike nevolje stanovništvu, a jedan je vatrogasac preminuo za vrijeme intervencije.Davor Kovačić, član DVD-a Kustošija, preminuo je tijekom intervencije, izvijestila je vatrogasna postrojba Zagreb na svojem Facebooku. Vatrogascu je pozlilo, unatoč intervenciji Hitne medicinske službe, nažalost nije bilo pomoći.

Evo izvješća HRT-a:

-Nakon jakog nevremena koje je u petak zahvatilo zapadnu Hrvatsku te oko 21 sat i Zagreb, na terenu su sve ekipe zagrebačkih vatrogasaca zbog poplavljenih ulica i zgrada, a velikih problema ima u prometu, a poplavljeni su i mnogi podrum.
- Radi obilne kiše, najavljenog nevremena, došlo je do potopa grada. Imamo jako puno intervencija, jako puno DVD-a je vani. Isto tako i javne vatrogasne postrojbe. Podrumi su pod vodom i to je velika količina vode. U kratko vrijeme je jako veliki pljusak pao, rekao je za HRT Marin Čveljo, zapovjednik DVD-a Zapad. S obzirom na broj intervencija čini mu se, kaže, da je centar grada najviše pogođen. Pogođen je i zapadni dio grada te Vrhovec. Bilo je na desetke intervencija, a zbog tisuća poziva građana sve linije (193) bile su zauzete, objavila je malo prije 23 sata na Facebooku zagrebačka Javna vatrogasna postrojba. 

Sve ekipe su na terenu i molimo za razumijevanje, poručili su. Dodali su da centar grada doslovno pliva pod vodom, da je stotine objekata pod vodom.Zagrebački holding izvijestio je da su njihove  tehničke ekipe na terenu te da je uspostavljen tramvajski promet u oba smjera, ali da je još, zbog kvara tramvaja, u prekidu od Radničke prema Žitnjaku te od Držićeve, Ulicom grada Vukovara do Savske ceste. Na nekim je cestama promet ograničen, a regulira ga prometna policija.Poplavljen je i zeleni val:U podvožnjaku na Miramarskoj nekoliko je automobila završilo pod vodom.  Upozorava se da su zbog velike količine oborinskih voda mogući zastoji te se građanima preporučuje da izbjegavaju vožnju, posebice podvožnjacima, do povlačenja vode s kolnika. Voda je prodrla i u zagrebački Importanne centar.

Zbog poplave ispod nadvožnjaka, zatvorena je Aleja Bologne.

 

https://vijesti.hrt.hr/637661/crveni-stupanj-opasnosti-zbog-najavljenog-nevremena

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.