Požar u Svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici

svetište

Požar koji je buknuo oko tri sata u noći Svetištu Majke Božje Bistričke zahvatio je zgradu u kojoj je bila predavaonica za mlade, gasilo ga je 30-tak vatrogasaca. Uzrok još nepoznat.

U velikom plamenu koji je izbio oko 3 sata u potpunosti je izgorjela župna dvorana za mlade i za kateheze u Svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici. Požar je zahvatio i prostoriju za župni Caritas, na kojoj je također velika šteta, ali nije u potpunosti izgorjela te novu prostoriju tzv. pjevaonicu, koja je namijenjena za probe župnog zbora i zbora mladih. Njezinu su unutrašnjost vatrogasci uspjeli spasiti, no krovište je u većoj mjeri izgorjelo. Stradala je i kompletna tehnika koja služi za prijenos misa na otvorenom.

Ono  najvažnije je da nema ljudskih žrtava, a zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca spriječena je veća materijalna šteta. To su gospodarske zgrade, koje su većim dijelom i veliko kulturno dobro, i koje je uz samu Baziliku MBB-e i Svetište projektirao Herman Bolle.

Izvor: Braniteljski portal.hr

 https://www.braniteljski-portal.com/foto-video-ovako-izgleda-svetiste-u-mariji-bistrici-nakon-pozara-u-tijeku-je-sanacija

D.K.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.