Hrvatska vojska pružila dodatnu potporu Klinici za infektivne bolesti

Hrvatska vojska pružila dodatnu potporu Klinici za infektivne bolesti

Hrvatska vojska je do sada postavila 77 šatora na jedanaest lokacija zdravstvenih ustanova i drugih civilnih institucija u RH.

Pripadnici Hrvatske vojske, Bojne za opću potporu, Zapovjedništva za potporu, u ponedjeljak, 2. studenog 2020. godine pružili su potporu Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu, postavljanjem dodatnih šest polja šatora tipa M70 u svrhu pružanja pomoći institucijama civilnog društva u borbi protiv koronavirusa.Navedeni šatori postavljeni su ispred Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ Zagreb za natkrivanje prostora koji će poslužiti kao čekaonica u zimskim uvjetima za vrijeme trajanja pandemije koranavirusa.Zapovjedništvo za potporu Hrvatske vojske za provedbu ove zadaće angažiralo je ukupno 18 djelatnika Bojne za opću logističku potporu s terenskom vojnom opremom, dva kamiona i dva kombija.

Na Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ do sada su postavljena i tri šatora tipa Alaska s 30 ležaja.Zapovjedništvo za potporu do sada je ukupno postavilo 77 šatora na jedanaest lokacija zdravstvenih ustanova i drugih civilnih institucija u Republici Hrvatskoj.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.