U Hrvatskoj u posljednjih 24 sata 834 novozaraženih virusom SARS-CoV-2

U Hrvatskoj u posljednjih 24 sata 834 novozaraženih virusom SARS-CoV-2

U Hrvatskoj je u posljednjih 24 sata 834 novozaraženih virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 6922. Među njima su 982 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 90 pacijenata. Preminulo je 20 osoba.  Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas, ukupno je zabilježeno 257.639 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 5773 preminulo, ukupno se oporavilo 244.944 osoba od toga 809 u posljednja 24 sata. 

Svijet je u novom velikom valu zaraze, a paralelno, šire se i prosvjedi protiv restriktivnih mjera u sve više zemalja. Broj novozaraženih u svijetu raste četvrti tjedan i trenutno je više od dvadeset i jedan milijun aktivnih slučajeva zaraze, a samo u Europi broj žrtava pandemije premašio je milijun.

Zahvaljujući cjepivu velika je nada da će uskoro biti otvorene granice i da ćemo putovati svijetom ali uz identifikacijske isprave ii s nekim oblikom zdravstvenog kartona. Europska unija ovoga je tjedna predstavila svoj koncept "zelenog certifikata", koji bi trebao omogućiti relativno jednostavna poslovna i turistička putovanja. Europska komisija u srijedu je predložila uredbu o uspostavi digitalne potvrde koja bi trebala omogućiti sigurno putovanje unutar Europske unije tijekom pandemije. To će biti dokaz da je osoba cijepljena, da je već preboljela COVID-19 ili da ima negativan test na koronavirus. Riječ je o mjeri koja je uvelike namijenjena spašavanju turizma u EU-u.

Prosvjeduje se i u Hrvatskoj, a paralelno raste i broj novozaraženih pa je tako u Primorsko-goranskoj županiji jučer i danas evidentirano 211 novozaraženih te je to županija s trenutačno najviše aktivnih slučajeva zaraze u Hrvatskoj.    

Broj novooboljelih po županijama:

 Na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 49 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2.

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 15 novih osoba pozitivnih na koronavirus.

U nedjelju je u Karlovačkoj županiji otkriveno 11 novih slučajeva zaraze, a tri su osobe unatrag jednog dana umrle od covida.

Varaždinskoj županiji tijekom 24 sata evidentirana su 64 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Na području Zadarske županije 38 je novozaraženih koronavirusom, a jedna je osoba preminula.

Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 125.

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije sedam je osoba oboljelo od COVID-19 infekcije.

Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 46 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Preminuo je muškarac iz Konavala.

Na području Zagrebačke županije zaraženo je još 75 osoba. 

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 13 je novooboljelih osoba od bolesti COVID-19, 12 je osoba izliječeno. 

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježene su 22 nove pozitivne osobe na COVID-19.

U Međimurskoj županiji evidentirano je 18 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus, što je 7,86% pozitivnih od broja testiranih. 

Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Područje Virovitičko-podravske županije bilježi šestero pozitivnih osoba na virus SARS-CoV-2. To je najveći broj novozaraženih od 3. ožujka. 

Požeško-slavonskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 159 uzoraka, od kojih je 10 pozitivnih.

U protekla 24 sata na području Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 212 uzoraka od kojih je 13 bilo pozitivno. Preminule su četiri osobe.

Tijekom protekla 24 sata u NZJZ Istarske županije ispitano je potvrđene su 2 novozaražene osobe, a u bolnici je umrla jedna osoba.

U Primorsko-goranskoj županiji danas je 211 novozaraženih koronavirusom, dok je 129 osoba ozdravilo. Jedna je osoba preminula.

Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđen je jedan novi slučaj bolesti COVID-19.

Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti COVID-19 te je riječ o osobi s područja grada Petrinje.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.