U Hrvatskoj 186 novih slučajeva, preminula jedna osoba

U Hrvatskoj 186 novih slučajeva, preminula jedna osoba

U protekla 24 sata zabilježeno je 186 novih slučajeva pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1011. Među njima je 149 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 11 pacijenata. Preminula je jedna osoba.

Davor Božinović, voditelj Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu RH izjavio je jučer da rast broja novozaraženih ne iznenađuje s obzirom da u Hrvatsku dolazi rekordan broj gostiju. Dodao je kako misli da je Stožer s mjerama pogodio, pogotovo u dijelu angažmana lokalnih stožera i vlasti. Smatra da s optimizmom možemo čekati novu objavu ECDC-a u četvrtak te vjeruje da će jadranski dio Hrvatske i dalje biti u narančastoj zoni.

Ovoga vikenda došlo je oko pola milijuna turista, a oko 900.000 ih je trenutačno u Hrvatskoj. Ozbiljno se približavamo turističkim brojkama iz 2019. godine, kazala je Monika Udovičić, ravnateljica Uprave za sustav turističkih zajednica, kategorizaciju i pravne poslove u Ministarstvu turizma i sporta RH u HTV-ovoj emisiji "Dobro jutro, Hrvatska".

Iz Minisarstva unutarnjih poslova poručili su da građani, kojima je osobna iskaznica istekla za trajanja epidemije, i dalje vrijedi u Hrvatskoj dok se ne proglasi kraj epidemije. No ako putuju u inozemstvo, moraju provjeriti mogu li s njom ući u drugu državu.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.