Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Breznica

Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Breznica

U nazočnosti brojnih gostiju, među kojima varaždinskog župana Anđelka Stričaka, gradonačelnika Novog Marofa Siniše Jenkača, načelnika Općine Hrašćina Branka Tukača, Općine Visoko Dragutina Mostečaka, Općine Breznički Hum Zorana Hegedića, Općine Kalnik Mladena Kešera, Općine Gornja Rijeka Darka Fištrovića, kao i brojnih drugih gostiju, gospodarstvenika, predstavnika kulturnih i javnih institucija, udruga, djelatnika škola i vrtića, danas je u prostorijama Društvenog doma Bisag održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Breznica. Intonacijom državne himne, potom i minutom šutnje za poginule i pokojne žitelje ove Općine, članovi Općinskoga vijeća s potpredsjednikom toga tijela Ivanom Andrašekom okupljene mještane i njihove goste uveli su u pregled najvažnijih događanja na području Breznice unatrag godine dana.
Vatrogasci DVD-a Bisag, koji ujedno uz Dan Općine Breznica obilježavaju svoju 130. obljetnicu, bili su uvod u opsežan redoslijed događanja koja su obilježila iscrpno izvješće o aktivnostima unatrag godine dana, a koje je podnio načelnik Općine Breznica Stjepan Krobot. Dotaknuo se Krobot i Dječjeg vrtića Pčelica Bisag, lovaca, Udruge umirovljenika Prigorčica Breznica, kao i svih onih koji se zalažu za bolji život mještana ove općine. Ujedno je uputio javnu zamolbu varaždinskom županu za potrebnih 50 tisuća eura koliko je potrebno da se dovrši izgradnja igrališta Dječjeg vrtića Pčelica u Bisagu, duhovito naglasivši kako će iz županijskog Proračuna zasigurno iznaći modus za isplatu spomenutog iznosa.

Čestitke je Breznici na lijepom jubileju, a potom i vatrogascima na vatrogasnom jubileju u ime općinskih načelnika potom je podnio načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer, ujedno čestitavši kolegi Krobotu na 6. načelničkom mandatu.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač također je uputio čestitke povodom Općine Breznica, kao i vatrogascima povodom njihova jubileja – 130. obljetnice DVD-a, povukavši paralelu s DVD-om Novi Marof koji je „tek” obilježio svoju 110. obljetnicu.
- Lani najavljeni nogostup, koji je izgrađen uz glavnu prometnicu od Brezničkog Huma do Breznice – poboljšao je život svim našim žiteljima, pa koristim priliku da zahvalim Hrvatskim cestama na izdvojenim sredstvima i ujedno riješenom pitanju odvodnje oborinskih voda na tom potezu – zaključio je Jenkač.

Uputivši iskrene čestitke žiteljima Općine Breznica povodom Dana Općine, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak kazao je kako su vatrogasci oduvijek bili i jesu oni koji pomažu i brinu o drugima te predstavljaju okosnicu sigurnosti građana. Podsjetio je na najtežu prometnu nesreću u povijesti naše županije sa smrtno stradalim osobama, uslijed nesreće poljskog autobusa upravo na autocesti kod Općine Breznica pri čemu su zahvaljujući brzoj i ažurnoj pomoći vatrogasaca brojni životi spašeni.
- Što se tiče upita načelnika Krobota – slijedeći ćemo tjedan DVD-u Drašković za kupnju navalnog vozila izdvojiti 20 tisuća eura, a još ćemo toliko izdvojiti za spomenuto zemljište i igralište – zaključio je župan Stričak i dodao kako će osigurati još 10 tisuća eura u dogovoru s Općinom Breznica.
- Na putu smo da nakon niza godina pričanja Osnovna škola Bisag konačno dobije sportsku dvoranu. Suglasnost imamo, sredstva su osigurana tako da smo na pragu rješenja – zaključio je župan i dodao kako bi bilo korisno da i Breznica, baš kao i Centar svijeta Ludbreg ili koji drugi dio naše županije – osmisli svoje općinsko obilježje ili brand, dakle nešto što povezuje najjužniju općinu Varaždinske županije – Breznicu, Breznički Hum i Visoko na tromeđi triju županija u zajedničku temu od županijskoga i šireg značenja.

Umjetnički su program zaokružili dječaci i djevojčice Dječjeg vrtića Pčelica Bisag svojim plesom i igrokazom, te zbor Udruge umirovljenika Prigorčica Breznica s nekoliko izvedbi kajkavskih melodija.
Sutra, u subotu poslijepodne će u sklopu Dana Općine Breznica biti upriličena svečanost povodom 130. obljetnice DVD-a Bisag, na kojoj će zaslužnim vatrogascima ovoga društva biti uručena odlikovanja, spomenice i zahvalnice.

Fotogalerija sa svečane sjednice Općinskog vijeća Općine Breznica:

(Fotografije: Ivan Agnezović)

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.