Velika obljetnica - 90. godina DVD-a Breznički Hum

Velika obljetnica - 90. godina DVD-a Breznički Hum

Povodom obilježavanja 90. obljetnice djelovanja DVD-a Breznički Hum, u Brezničkom Humu je protekle subote održana svečana sjednica. Prethodila joj je sveta misa u crkvi Sv. Martina u Brezničkom Humu. Okupljeni vatrogasci su uz pratnju orkestra limene glazbe Sv. Martin nakon mise u svečanom ešalonu krenuli prema vatrogasnom domu gdje su nazočili sjednici.
Uvodno je prikazan dokumentarni film o radu društva od osnutka do današnjih dana koji su izradili članovi DVD-a s presjekom najznačajnijih događanja tijekom proteklih devet desetljeća. Svečanu sjednicu uveličali su župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, predstavnik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Zdenko Đuras, načelnik
Općine Breznički Hum Zoran Hegedić i predsjednik Vatrogasne zajednice općine Breznički Hum Mario Šargač, koji su se tom prigodom obratili s riječima zahvale
i podrške. Potom su dodijeljena odlikovanja i priznanja zaslužnim članovima Društva. Tako su odlikovanje za posebne zasluge primili Stjepan Vuraić i Božidar Bosilj, zlatne vatrogasne medalje Darko Mijić, Boris Vincek, Vlado Šafran i Josip Tukač, zlatne vatrogasne plamenice primili su Dalibor Bosilj, Ivica Nemec, Ivica Šafran i Zoran Hegedić, srebrne vatrogasne medalje Petra Kuzmić i Anita Hegedić, a srebrne vatrogasne plamenice Hrvoje Lukačić, Marko Hrković, Antonio Hrković, Zvonko Šafran i Dražen Vuraić. Brončane vatrogasne medalje dobili su Darko Žugčić, Alenko Vnučec, Stjepan Jakopčić, Dražen Andrašek, Josip Vnučec, Dražen Vnučec, Tatjana Šafran, Tihomir Mucko, Martina Roginek i Jelena Miklečić. Brončane vatrogasne plamenice primili su Josip Čukoić, Zdravko Miklečić, Darko Petrus, Robert Hucika, Ivan Pucak, Dora Jakopčić, Mihael Pucak i David Vnučec. Vatrogasne spomenice za 40 godina aktivnosti uručene su Stjepanu Jakopčiću, Alenku Vnučecu i Draženu Vuraiću, za 30 godina aktivnosti Ivici Nemcu, za 20 godina aktivnosti Mihaelu Pucaku te za 10 godina aktivnosti Ivanu Pucaku, Mirku Jakopčiću i Ani Jakopčić. Ostali članovi društva, vatrogasna mladež i vatrogasni pomladak primili su prigodne zahvalnice.

Predsjednik Društva Stjepan Jakopčić zahvalio je donatorima na donacijama i sponzorstvu te prisutnim gostima i vatrogascima iz bratskog društva iz Slovenije PGD Paloma Sladki Vrh, FF Stattegg i FF Dirnbach iz Austrije, DHZ Velky Biel iz Slovačke te ostalim susjednim i prijateljskim DVD-ima, koji su uveličali ovu proslavu. Svi oni primili su zahvalnice i plakete za sudjelovanje na ovoj svečanosti te su za uspomenu dobili i prigodne značke.
- Vatrogasna zajednica općine Breznički Hum i prijateljska društva PGD Paloma Sladki Vrh iz Slovenije, FF Stattegg i FF Dirnbach iz Austrije te ABI d.F. Johannes Matzhold - povodom 90. obljetnice velikodušno su nam poklonili vrlo vrijednu vatrogasnu opremu – napomenuo je predsjednik DVD-a Breznički Hum Stjepan Jakopčić. Ovom donacijom omogućili su da unaprijedimo našu operativnu spremnost važnu za sigurnost naših sugrađana, a pokazatelj su međusobne podrške i zajedništva – zaključio je Jakopčić.

Svečanu su sjednicu svojim nastupom uveličali mlada glazbenica Nika Bosilj na klarinetu i Dragan Logožar na klaviru, koji su izveli dvije kratke skladbe.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.