Hrvatska turistička zajednica objavila je natječaj za izbor direktora predstavništva u Londonu i Seulu

HTZ

Hrvatska turistička zajednica objavila je natječaj za izbor direktora predstavništva i to za tržište Velike Britanije sa sjedištem u Londonu te za tržište Južne Koreje sa sjedištem u Seulu gdje se ured otvara po prvi put. Prijave i dokazi o ispunjavanju uvjeta te životopis kandidata dostavljaju se u roku od 15 dana od dana objave natječaja, odnosno do 13. prosinca 2018. godine. Turističko vijeće HTZ-a za potrebe provedbe natječaja oformilo je Povjerenstvo za evaluaciju kandidatura. Predsjednicom Povjerenstva imenovana je Barbara Mesić, glavna savjetnica ministra turizma, a članove čine direktor HTZ-a Kristjan Staničić, predstavnici Turističkog vijeća HTZ-a Boris Žgomba, Tomislav Fain i Marcel Medak te profesor Dragan Magaš kao vanjski suradnik.

Povjerenstvo će po isteku roka za prijavu na natječaj evaluirati pristigle prijave, provesti intervjue s odabranim kandidatima te obavijestiti Turističko vijeće kojemu će i uputiti svoj prijedlog za imenovanja.
„Raspisan je natječaj za direktora budućeg ureda u Južnoj Koreji gdje po prvi puta otvaramo svoje predstavništvo budući da je riječ o tržištu koje za hrvatski turizam nudi velike potencijale. Naši dugoročni ciljevi podrazumijevaju još snažnije pozicioniranje Hrvatske na dalekim tržištima zbog čega smo nedavno i otvorili ured u Kini te nam nakon Seula slijedi procedura za otvaranje ureda u Los Angelesu. Iznimno nam je važno i tržište Velike Britanije koje iz godine u godinu sve značajnije participira u ukupnim rezultatima turističkog prometa te s kojeg u ovoj godini rastemo po stopi od 8 posto. Očekujemo da će se na natječaj javiti kvalitetni pojedinci i dokazani profesionalci koji će svojim radom značajno pridonijeti daljnjem pozicioniranju Hrvatske kao kvalitetne i poželjne turističke destinacije“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.
 
Osim uvjeta propisanih Zakonom o radu i Pravilnikom o posebnim uvjetima koje moraju ispunjavati zaposleni u turističkom uredu, zainteresirani kandidati moraju ispunjavati i uvjete propisane samim natječajem. Kandidati, između ostalog, moraju imati završen najmanje specijalistički diplomski stručni ili diplomski sveučilišni studij, imati najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima s područja turizma i/ili marketinga, aktivno znati jedan jezik uz poznavanje drugog svjetskog jezika ili znati jezik zemlje u kojoj će obnašati dužnost direktora, poznavati turističko tržište za koje se prijavljuju te izraditi prijedlog svog programa rada predstavništva. Tekst javnog poziva sa svim informacijama dostupan je na službenim web stranicama HTZ-a.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.