Osnovnoškolci kreiraju poštansku marku „Sportom do zdravlja“

Osnovnoškolci kreiraju poštansku marku „Sportom do zdravlja“

Hrvatska pošta u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje već 13. godinu organizira likovni natječaj „Kreiraj marku bajnu i osvoji nagradu sjajnu!“. Natječaj je otvoren za sve učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj, koji imaju priliku dizajnirati poštansku marku na zadanu temu. Ovogodišnja tema natječaja je sportom do zdravlja. Hrvatska pošta ovim projektom potiče učenike te profesore likovne kulture i razredne nastave na izradu motiva poštanske marke. Tema natječaja svake godine djeci daje poticaj za likovno stvaralaštvo, ali i za promišljanje tema važnih za mladež.

Učenik čiji rad pobijedi bit će potpisan na poštanskoj marki, a njegovo ime i djelo tako će obići cijeli svijet jer će poštanska marka vrijediti za plaćanje poštanskih usluga. U natječaju mogu sudjelovati svi učenici osnovnih škola sa stalnim boravištem ili prebivalištem u Republici Hrvatskoj. Pobjednik natječaja osvojit će sjajnu nagradu – prijenosno računalo i pisač. 

Profesori likovne kulture i razredne nastave odabiru 10 najboljih radova na razini škole i šalju ih Hrvatskoj pošti zaključno sa 17. svibnja 2019. godine. Svečanost uručenja nagrade pobjedniku i promocija poštanske marke održat će se u rujnu 2019. godine.

Kako se prijaviti i sudjelovati saznajte na: posta.hr. 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.