Spremni za Aurea fest Požega: Napunjeno 800 butelja vrhunske Graševine Kutjevo i 200 butelja crnog vina Maximo Nero

aureafest

Već tradicionalno u podrumu Kutjeva d.d. upriličeno je punjenje butelja vina Aurea Fest festivala koji će biti održan u Požegi od 28. do 30. kolovoza uz stroge epidemiološke mjere. Napunjeno je 800 butelja vrhunske Graševine Kutjevo i 200 butelja crnog vina Maximo Nero prošlogodišnje berbe. Tom je prigodom Dino Galić, član uprave Kutjeva d.d. podsjetio na 2019. kada je požeški festival uspješno proslavio pedeseti rođendan, a Kutjevo d.d. zabilježilo rekordnu godinu s više od pet milijuna prodanih litara na domaćem i inozemnom tržištu.

foto: Slobodan Kadić

- Duh vinarije i festivala neće stati, ostajemo partneri i ovim punjenjem vina započnimo Aurea Fest Požega – istaknuo je Galić.

Grad Požega je pokrovitelj festival te je Darko Puljašić, gradonačelnik Požege i saborski zastupnik, zahvalio Kutjevu d.d. na partnerstvu. -Zajedno nastupamo i borimo se. Mi smo u Slavoniji uvijek bili hrabri i borili se s nedaćama. Na festivalu ćemo pokazati slavonsku dušu, a uz nju i ide dobra okrijepa – kutjevačka vina koja cijeli svijet zna. Ostanimo pozitivni duhom, a negativni koronavirusom. – rekao je Puljašić.

foto: Slobodan Kadić

Organizator festivala je Udruga Aurea Fest Požega čiji je direktor Ivan Bunjevac rekao da će udruga kao organizator učiniti sve da festival bude uspješan i zahvalio gradonačelniku Puljašiću na podršci. - Dobre vibracije iz Požege idu dalje i mi vas očekujemo predstojećeg vikenda. – izjavio je Bunjevac. Uslijedilo je simbolično lijepljenje etiketa festivalskog vina u čemu su se govornicima pridružili i Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakaca i saborska zastupnica, zamjenici gradonačelnika Požege Mario Pilon i Ferdinand Troha, direktorica TU TZ Grada Požege Silvija Podoljak, načelnik općine Kaptol Mile Pavičić, zamjenik općinskog načelnika Velike Ivica Potočanac, predstavnici Hrvatske radiotelevizije, lokalnih medija te pripadnici Povijesne postrojbe Trenkovi panduri.

foto: Slobodan Kadić

U drugom dijelu konferencije ovogodišnji program je predstavio Damjan Pirović, umjetnički direktor Aurea Festa Požega, dok je Podoljak, direktorica marketinga Aurea Festa Požega pozvala sudionike i goste da se pridržavaju epidemioloških mjera te pozvala građane koji žele festival pratiti unutar ograđenog dijela tijekom festivalskih dana da se registriraju na službenoj stranici Festivala.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.