Na večeri francuske lirike show je kolegama "ukrala" Jelena Štefanić, nova toplička operna diva u usponu

Na večeri francuske lirike show je kolegama "ukrala" Jelena Štefanić, nova toplička operna diva u usponu

U Atriju dvorca Stari grad u Varaždinu, 14. srpnja, u organizaciji Koncertnog ureda Varaždin, održan je koncert pod naslovom Večer francuske vokalne lirike. Na koncertu, organiziranom u povodu Francuskog nacionalnog praznika koji je upravo 14. srpnja, nastupilo je troje vrhunskih umjetnika: sopranistica Jelena Štefanić, mezzosopranistica Blanka Tkalčić, te kao pratnja na klaviru Vedran Janjanin.

Bila je to predivna večer opernih arija i skladbi Bizeta, Masseneta, Thomasa, Gounoda te Offenbacha, koje su ovi nadareni umjetnici s lakoćom izveli uživajući u zajedničkom nastupu. Posebno se svojim scenskim nastupom međutim istaknula Jelena Štefanić, koja je dokazala svoju izvoditeljsku i scensku zrelost te zadivila publiku svojim sopranom. Zasigurno je toj zrelosti pridonijela i međunarodna karijera jer mnoga međunarodna gostovanja odvela su je na pozornice diljem svijeta, u London, Beč, Amsterdam, Tokyo, a u posljednje vrijeme i u Peking gdje je sudjelovala i na prestižnom natjecanju čuvenog Placida Dominga - "Operalia" .
Jelena je na ovom koncertu pokazala kako izgleda uspon jedne operne pjevačice, pa se može reći i da Varaždinske Toplice uz Ružu Pospiš Baldani u Jeleni postepeno dobivaju još jednu opernu divu.
Blanka Tkalčić pak uspješno gradi i paralelnu pedagošku karijeru te svakim nastupom pokazuje i dokazuje da njezini učenici od nje imaju što naučiti.

Njezin je dar glas ali i stas te na sceni plijeni pozornost i svojim izgledom. Pijanist Vedran Janjanin svojim je muziciranjem pokazao ne samo umijeće tehnike već i darovitost i lakoću muziciranja kojom je osvajao publiku na bezbroj međunarodnih natjecanja i dosadašnjih nastupa. Iako bi se moglo reći da je na ovom koncertu show kolegama ukrala Jelena, svi zajedno pridonijeli su ugodnom ozračju u kojem je osim njih samih uistinu uživala i publika, a ona im nije ostala dužna te ih je nagradila velikim aplauzom.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.