Po prvi puta ljeto opere u Novom Marofu: Hrvatska operna akademija predstavlja baroknu operu "Didona i Enej"

Po prvi puta ljeto opere u Novom Marofu: Hrvatska operna akademija predstavlja baroknu operu "Didona i Enej"

Hrvatska Operna Akademija s ponosom najavljuje očaravajuće izvedbe barokne opere "Didona i Enej" Henryja Purcella u Kulturnom Centru "Ivan Rabuzin" u Novom Marofu. Ova moderna adaptacija klasične opere održat će se tri puta u dva dana: 9. i 10. kolovoza, pružajući publici jedinstveno iskustvo spajanja povijesne glazbe i suvremenih tema.

 Svjetska postava u lokalnoj organizaciji

Operu će izvesti mladi operni umjetnici iz cijelog svijeta, uključujući sudionike iz SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva, Kine, Kanade, Južne Koreje, Novog Zelanda, Švedske, Španjolske i Poljske. Osnivač Akademije, David Oštrek, stalni član Berlinske državne opere, ovom prilikom odaje počast svom rodnom gradu, donoseći bogatstvo operne umjetnosti u srce Hrvatske.

“Cilj je omogućiti mladim glazbenicima priliku da izvode operu, i to u Hrvatskoj. Posebno mi je drago što se ove godine izvedbe održavaju u mjestu u kojem sam odrastao, te što mogu podijeliti svoju ljubav prema operi s Novomarofčanima. Interes publike je veliki i nadamo se velikom odazivu, kako bismo ovakve inicijative mogli nastaviti organizirati u našem gradu.”, govori nam Oštrek.

Opera se temelji na ljubavnoj priči Didone, kraljice Kartage, i trojanskog junaka Eneje, koja govori o ljubavi, žrtvi i sudbinskim izazovima, a cilj moderne produkcije je izraziti počast svima koji su pogođeni aktualnim svjetskim sukobima. Iz organizacije poručuju kako su ove izvedbe idealan izbor za sve koji se žele upoznati s operom. Sa svojim kratkim trajanjem od svega sat vremena, pruža pristupačan i nezaboravan uvod u operni svijet.

Tri puta napunili HNK te pozvani nastupiti i na Varaždinskim baroknim večerima
Prošlogodišnja izvedba opere u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu tri je puta napunila dvoranu te je dodatno izvedena u sklopu Varaždinskih baroknih večeri. Ove godine, opera se seli u Novi Marof, gdje će ponovno oduševiti publiku svojom emotivnom pričom o ljubavi, žrtvi i sudbinama pogođenim ratom.
Termini izvedbi su:
 Premijera: 9. kolovoza u 20 sati
 Druga izvedba: 10. kolovoza u 17 sati
Finalna izvedba: 10. kolovoza u 20 sati
Ulaznice su dostupne online putem sustava Entrio na linku te u fizičkom obliku na svim Entrio prodajnim mjestima, kao i u Kulturnom Centru "Ivan Rabuzin" u Novom Marofu te u cafe baru Bumbar u Novom Marofu.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.