Vrijeme je za njih - Alka Vuica i Zoran Šerbedžija udružili snage i objavili zajednički album

"Vrijeme za nas" ime je novog glam rock albuma, koji je od danas dostupan na streaming platformama i u prodaji, a iza kojeg stoje Alka Vuica i Zoran Šerbedžija ZoKk. 

"Zajednički album Alke Vuice i Zorana Šerbedžije ZoKka nostalgični je spomenar na glazbenu aromu osamdesetih. (...) Sve to je upakirano u uptempo power pop s prilično eighties gitarskog prštanja u kome su i Alka i ZoKk očito nastojali dati što više u toj suradnji. Rezultati su vidljivi na nekoliko razina. Melodijski razrađene retro-pjesme zazivaju uspješna izdanja iz osamdesetih, a tekstovi odaju standardnu virtuoznost Alke Vuice. (...) U ovom slučaju kvantiteta očito rađa kvalitetu: Alka Vuica nakon 20 godina ima album na kome ne premeće svoju ostavštinu s novim pjesmama, a Zoran Šerbedžija ZoKk zasigurno će dobiti mnogo veću pozornost na hrvatskom tržištu..." - piše Bojan Muščet u recenziji albuma za portal Glazba.hr.

Legenda domaće glazbene scene, pjevačica i autorica brojnih velikih hitova, Alka Vuica, udružila je snage s poznatim gitaristom, pjevačem, autorom, producentom i velikim prijateljem, Zoranom Šerbedžijom. Prošlog mjeseca, Alka & ZoKk predstavili su album singlom i spotom "Vodi me odavde", a iza cijelog projekta autorski stoje upravo Alka i Zoran, koji je za cijeli album odsvirao gitare, kao i dobar dio bas gitara i pratećih vokala. 
 

Produkcija Arijana Vuice, Srđana Sekulovića Skansija i Zorana Šerbedžije, ovaj album gurnula je u svjetski standard, a Alkin vokal u rokerskim aranžmanima zvuči moćnije no ikada. Na albumu sviraju i prekaljeni glazbenici kao što su Dražen Scholz, Dado Marinković i Fedor Boić. 

Alka & ZoKk surađivali su i nastupili na Zagrebačkom festivalu 2020. s pjesmom "Kuća iz žurnala", kao i na Splitskom festivalu 2019. godine, gdje su odnijeli nagradu za najbolje stihove pjesmom "Vrijeme za nas" na kojoj su surađivali s Nenom Belanom. Obje pjesme nalaze se na zajedničkom albumu, kojem su se Alka & Zokk maksimalno posvetili zadnjih godinu dana pa nema sumnje kako će naići na izvrsne reakcije kod publike i kritike.

Foto: Šime Eškinja 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.