„Pekmez“ - nova pjesma ITD banda sa snažnom porukom

Nova pjesma ITD banda 'Pekmez' sa albuma godine Muisc Pub Hrvatskog radija 'Orao nikad ne leti u jatu', zaplovila je radijskim eterom. Poznati skladatelj i tekstopisac Miroslav Rus, uz tekstove i glazbu, potpisuje i aranžmane u suradnji sa Zvonimirom Domazetom, što je u posljednje vrijeme i uobičajeno na pjesmama ITD banda.

Na pitanje od kuda ovaj neobičan naziv za pjesmu 'Pekmez' Miroslav je odgovorio;

'Ona pjesma je jedan kratki presjek moga života, mojih nemira, sumnji, pitanja bez odgovora i sjećanja na moje djetinjstvo. Toplina te pjesme bazirane na djetinjstvu je ono što me čuva sve ove godine. Rijetko je danas vidjeti dječaka s loptom, još manje sa pekmezom, uglavnom sve počinje i završava mobitelom, zbog čega mi je pomalo i žao generacije koja dolazi i koja se već u ranim godinama otuđuje. Čovjek bez čovjeka i nema neki smisao. Možda sam malo i zabrijao ovim odgovorom, ali neka zaključak i poruka ove izjave bude, kupite djeci lopte.', poručio je Miroslav Rus.

Za pjesmu 'Pekmez' ITD band je snimio i video spot u suradnji sa Hrvojem Banićem sa kojim su surađivali u više navrata. Sam video spot prati minimalizam i osim samog benda u spotu se pojavljuje i samo jedan dječak sa psom 

'Pekmez', kao i ostale pjesme sa albuma 'Orao nikad ne leti u jatu' poslušajte na Spotify-ju, Deezeru, Tidalu, Apple Musicu i ostalim streaming servisima. 

Autor glazbe: Miroslav Rus

Autor teksta: Miroslav Rus

Autor aranžmana: Zvonimir Domazet/Miroslav Rus

Glazbena produkcija: Zvonimir Domazet/Miroslav Rus

Tonski snimatelj: Zvonimir Domazet/Mihael Blum

Foto: Hrvoje Banić

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.