Petra Antolić u snažnoj soul blues pjesmi „NO“

Petra Antolić svoje je debitantsko soul  izdanje ‘Srce valova’ premijerno koncertno predstavila u Saxu krajem 2023. godine, a tom su joj se prilikom na pozornici pridružile i glazbene gošće – Ivana Kindl u zajedničkom duetu ‘Prijatelj je uvijek tu’ te Valerija Nikolovska i Ivana Starčević, a s vrhunskim pratećim bendom, vokalisticama i gostujućim glazbenicima svaka je pjesma dobila potpuno novu dimenziju uživo. 

Nakon dosad predstavljenih singlova na hrvatskom jeziku (Prijatelj je uvijek tu, Gdje najviše smo ljudi, U iščekivanju, Ti, Daleko), Petra nam s izdanja donosi i pjesmu na engleskom jeziku ‘NO’, čiji tekst, glazbu, aranžman i produkciju potpisuje sama,  a u pjesmi je surađivala s vrhunskim glazbenicima – Marko Lazarić je snimio bubnjeve, Martin Petračić bas, Fran Bišćan je snimio gitaru, dok je klavijature snimila Petra. O novom soul blues singlu ‘NO’ koji se razlikuje od svih do sada objavljenih, izjavila je:

"Ono što sam kroz život naučila je da ne treba stavljati svoju sreću i mogućnosti u neke druge ruke jer lako možeš ostati bez puno toga kad ovisiš o nečijoj mogućnosti da te usreći ili da ti da osjećaj vlastite vrijednosti’’ i dodala:

‘’Mislim da svi držimo u svojim rukama ključ vlastite sreće i sve za što smo sposobni možemo svojom upornošću i predanošću ostvariti, a naš temelj je puno toga što nosimo u sebi. Zato mislim da ono dobro što radimo za sebe i druge mora biti dovoljno da ne dopustimo nikome da nas u tome "spušta", govori Petra Antolić.

''Srce valova'' album je koji već pri prvom slušanju ostavlja snažan vokalni utisak. Kantautorica moćnog i prepoznatljivog glasa, kroz ovih je 9 pjesama zaokružila cjelinu svog dosadašnjeg stvaralaštva. Slušajući album možemo čuti Petrin kantautorski rast i sazrijevanje kroz njenu glazbu i stihove koje većinski nose njen potpis, osim u pjesmama 'Gdje najviše smo ljudi' i 'U iščekivanju' gdje je tekst pjesme napisala Petrina majka, Verica Antolić, a Petra ih je uglazbila.

Osim Petrinih tekstova i glazbe, na albumu se može čuti i njezin interes za aranžiranjem što je iskazala u jedinoj soul blues pjesmi na engleskom jeziku - 'No'. Album nosi i obradu poznatog hita sestara Kovač K2 'Da l’ i tebi' koja je savršeno legla Petrinim vokalnim sposobnostima, a aranžman Saše Miočića je originalnoj verziji dao novo ruho i svježinu.

"Album je nastajao skoro tri godine i iako je kao takav cjelina, ima pjesama koje su zapravo dosta različite jer su iz različitih perioda mog života. Kako sada pišem, zasigurno je po sadržaju drugačije od onoga kako sam pisala prije. No, ono što je poveznica svim pjesmama je moje iskustvo koje sam pretočila u glazbu i ta iskrenost u pisanju i pjevanju mi je jako važna. Na albumu je i jedna pjesma na engleskom, volim jako pisati na engleskom i prirodno mi dolazi jer sam ga rano počela učiti. Na albumu je također i cover pjesme 'Dal' i tebi' koju jako osjećam i mislim da je savršen odabir za obradu na ovom albumu. Neizostavni dio cijele priče su producenti i aranžeri sa kojima sam radila, Mario Rašić i Saša Miočić sa kojima mi je veliko zadovoljstvo raditi." – rekla je Petra.

Valerija Nikolovska je nakon koncerta izjavila: "Bilo je to predivno glazbeno druženje i praznik za uši uz fantastičnu Petru, izvrstan bend i prateće vokale i probrane goste. Tko nije čuo, puno je

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.