THE SIIDS predstavljaju novi glazbeni dragulj – album „I I“

Ne može se baš zaključiti da su Siidsi ovim albumom podigli letvicu još više – oni su naprosto podignuli još jednu letvicu. I ta letvica nije za druge, samo za njih. Jer posrijedi je iznimno autentičan bend koji se ne povodi za trendovima, nego ih stvara sam. Očito je taj proces dugotrajan i neizvjestan, ali nemaju se zbog čega brinuti s obzirom da su oni ti koji postavljaju i šire granice, autorski, izvedbeno i produkcijski. Jer, premda zvuči floskulasto, njihov drugi album je već u drugom mjesecu kandidat za ništa drugo, nego za album godine." - Bojan Muščet // glazba.hr 

"THE SIIDS stvaraju barokno raskošnu electro pop baladu himničnog ozračja. Dakle, i drugi diskografski korak za grupu The Siids je vrlo uspješan pa se Grdaković i Terlević polako pretvaraju u konstantnu domaće elektro scene, dvojac koji uz pomoć kvalitetnih suradnika (Marko Rogić iz White on White, Matej Zec iz Leta 3…) uspješno prenosi svoje osjećaje u glazbu trudeći se, kao što su i sami u nizu intervjua rekli, dotaknuti se ponajprije te emocionalne strane preko koje dopiru do slušateljstva." - Marinko Krmpotić // Novi list

"Izuzetno melodiozno, s naglašenim synth pop zvukom, jakim plesnim ritmovima i fantastičnim vokalom – svime što jednom takvom bendu treba da osvoji europske top ljestvice. Jedanaest novih pjesama zvuči kao 11 hitova i gotovo je nemoguće zamisliti da ih neka radiostanica ne bi htjela zavrtjeti u svom programu. Ovo je fenomenalan synth pop album s uvjerljivim pjevačem, melodioznim pjesmama i baš onakvim aranžmanima kakvi trebaju biti, uz primjetno dobru produkciju albuma." - Dubravko Jagatić // Nacional 

Nakon intenzivnog iščekivanja, kreativni riječki dvojac Darko Terlević & Stanislav Grdaković, poznati kao THE SIIDS, konačno je otkrio svoj najnoviji glazbeni dragulj - album "I I". Ovaj album predstavlja jedinstvenu sintezu njihovog umjetničkog izričaja, potvrđujući njihovu muzičku inventivnost i unikatnost koju su nam predstavili i brutalnim prvijencom iz 2019. - „Brutalist“.

"I I" je kolekcija od 11 pjesama koje demonstriraju širok spektar kreativnosti dvojca THE SIIDS, a kao singlove, već su prestavili pjesme 'Tide' i 'Love Worth Saving', a danas zajedno s albumom objavljuju 'Grace Of Nights' čiju režiju potpisuje njihova redovna suradnica, Kristina Barišić. Svakom numerom slušateljevode kroz živopisni glazbeni pejzaž koji otkriva različite slojeve njihovog zvuka. Od zaraznih ritmova koje potpisuju Darko i Stane, do dubokih emotivnih tekstova u kojima im se kao autor pridružio i Marko Rogić (White on White), album „I I“ nudi izvanredno iskustvo slušanja.

Jedna od najznačajnijih karakteristika novog studijskog izdanja jest njegova sposobnost da se svakim novim slušanjem otkriva na novi način. THE SIIDS su u svaku pjesmu uspjeli ugraditi brojne autorske detalje, stoga je i preporuka slušateljima da urone duboko u ovaj glazbeni svijet i istraže sve njegove nijanse i tonove. Album „I I“ njihova je vizija glazbe koju dosljedno i bez ustupaka stvaraju još od zajedničkog im rada u bendu Morso. Terlević i Grdaković zauzeli su svoje mjesto na domaćoj elektro sceni, a svakim novim projektom slušateljima uspješno prenose strast i energiju kojom su ga i stvorili. Stoga ne propustite priliku doživjeti glazbenu magiju dvojca THE SIIDS i istražite svaki kutak ovog jedinstvenog albuma.

"I I" je dostupan na svim digitalnim platformama za streaming i download, a ljubitelji fizičkih izdanja svoje će kolekcije uskoro moći upotpuniti i CD i/ili LP primjercima.

Objavu drugog im albuma THE SIIDS će obilježiti velikim samostalnim koncertom u riječkom Pogonu Kulture 16.03. za kojeg su ulaznice u prodaji via entrio.hr, dok su hard copy ulaznice dostupne u Dallas Music Shop Rijeka.

Foto: Kristina Barišić

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.