Ivica Sikirić Ićo debitirat će na festivalu s pjesmom „Samo za ljubav“

Ove će se godine prvi puta na festivalu predstaviti Ivica Sikirić publici poznatiji kao Ićo. Ovaj zadarski pjevač odrastao je u svijetu klapske glazbe, a već od 12. godine svira mandolinu. Iako je tijekom svoje dugogodišnje karijere održao mnoge koncerte i okušao se na raznim festivalima, ovo će mu biti prvi nastup na CMC pozornici. 

Ićo u Vodice dolazi s pjesmom "Samo za ljubav" za koju je glazbu i stihove pisao Rudolf Dvorski, a aranžman i produkciju odradio Igor Ivanović. U videospotu koji prati ovu pjesmu naglasak je na lijepim vizualima u intimnoj atmosferi. Pjesma se odnosi na sve vrste ljubavi pa se tako svatko može pronaći u njezinim stihovima.

"Mogu reći da je pisma nastala čak prije nekoliko godina, Rudi i ja smo shvatili da je još u điru i da će ju publika prihvatiti i evo radujem se nastupiti s njom na CMC festivalu", rekao je Ivica Sikirić Ićo.

Glazbeni mu se san ostvario krajem prošlog stoljeća kada ga je klapa Trogir pozvala da zamijeni legendarnog Vinka Cocu i bude njezin prvi tenor. Samostalnu karijeru započinje 1997. godine kada je održao prvi nastup na Zadarfestu na kojem je osvojio 1. nagradu debitanta s pjesmom "Kad bi mogla priznati".

Pjesmom "Opet je jubin cilin tilom" osvojio je srca publike 2021. godine, što dokazuje činjenica da su ubrzo nakon što je predstavljena na Splitskom festivalu, Dalmacijom osvanuli grafiti upravo s njezinim stihovima.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.