Elkan Florida predstavlja videospot za „Ajte kući“

Elkan Florida objavio je humoristični videospot za "Ajte kući", pjesmu koja opisuje ljetne probleme. Ovaj zadarski glazbeni projekt donosi zanimljivu priču o domaćinima koji se na kraju sprijatelje sa svojim gostima i brane ih od dida koji, zbog Alzheimerove bolesti, vidi u njima okupatore i viče refren "Ajte kući". U nekoliko scena sudjeluje i Hrvatska gorska služba spašavanja kako bi dodatno upozorila turiste da se na planine ne ide u japankama nego u adekvatnoj opremi.

Pjesma i spot na duhovit način skreću pažnju na određene probleme i opasnosti hrvatskog turizma od kojega svi živimo. Aranžman potpisuje Renato Babić, a tekst i glazbu potpisuje Zvonko Ćoso, dok je vokal otpjevao Elkan Petrov.

Projekt Elkan Florida nastao je potpuno spontano. Renato Babić i Zvonko Ćoso, nekadašnji akteri poznatog zadarskog benda Postolar Tripper (gitarist i menadžer), sjeli su s mladim zadarskim kantautorom Elkanom Petrovom na nekoliko pića. Tijekom razgovora o glazbi i autorstvu, otkrili su zajedničke stavove i slična razmišljanja, kao i određene autorske radove koji su čekali na realizaciju. Odlučili su nastavak ugodnog druženja preseliti u Renatov studio i tako je nastao projekt Elkan Florida.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.