Saša Jakelić predstavlja pjesmu „Da te jubin, da te prosin“ s kojom će nastupiti na Dalmatinskoj šansoni

Saša Jakelić, apsolutni pobjednik Splitskog festivala, objavio je spot za svoju novu pjesmu "Da te jubin, da te prosin" kojom će se predstaviti na ovogodišnjoj 27. Dalmatinskoj šansoni u Šibeniku, 24. kolovoza. Ova pjesma, koja je prava poslastica za sve ljubitelje dalmatinske glazbe, ujedinjuje emocije ljubavi u odličnoj glazbenu kreaciju.

"Da te jubin, da te prosin" su napisali autori Duško Tambača i Jakša Fiamengo te je njihova suradnja s Jakelićem rezultirala pravim glazbenim biserom koji odiše emocijama i ljepotom Dalmacije. Melodija i tekst skladno se isprepliću, stvarajući sliku prelijepih pejzaža. Tu je i Jakelićev emotivni vokal koji dodatno naglašava ovu atmosferu, prenoseći slušateljima autentične osjećaje ljubavi. Uz audio izdanje, pjesma je dobila i vizualni identitet u obliku video spota koji je režirao Max Hozić na prekrasnim lokacijama u Blatu i Prigradici na otoku Korčuli. Spot prati priču dvoje mladih glumaca, Sare Krmpotić i Matije Pijevića, čiji likovi dočaravaju ljepotu mladenačke ljubavi.

Saša je izrazio veliku čast što može pjevati pjesmu dvojice vrhunskih autora, a prije više od dvadeset godina, sada pokojni Duško i Jakša, poklonili su mu ovu pjesmu. Iako je snimio demo verziju s klapom Šufit, pjesma nikada nije bila izdana kao singl. 

"Prije dvi godine slučajno san naletija na originalni tekst pisme i predložija Dušku da opet radimo na njoj. On je oduševljeno prista pa smo se tako Roko Čekalović i ja uvatili aranžiranja i sviranja. Roko je izvanredno orkestrira, a uz pomoć Tea Turka iz klape Šufit nas dvojica smo otpivali i klapu. Antoinette Besak je odsvirala violine, a Max je snimija najvedriji spot u mojoj diskografiji pun Sunca i sriće. Na žalost uz Jakšu koji nas je napustija prije šest godina, od ove godine ni Duško Tambača nije sa nama, ali san prisritan da je čuja finalnu verziju i da će se ispunit njegova želja da se pisma izvede na Šansoni u njegovon Šibeniku", rekao je Saša.

Predstavljanje pjesme "Da te jubin, da te prosin" na  festivalu Dalmatinske šansone, bit će sigurno jedan od najiščekivanijih trenutaka, a festival s nestrpljenjem očekuje i Saša Jakelić. S obzirom na kvalitetu pjesme i njen emocionalni naboj, za očekivati je da će njegova nova pjesma osvojiti srca publike.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.