Trio Gušt predstavlja novi singl „Dite mora“

Trio Gušt, poznati po svom dalmatinskom zvuku, imaju novu pjesmu "Dite mora", koja će biti predstavljena na ovogodišnjoj 27. Dalmatinskoj šansoni u Šibeniku u subotu 24. kolovoza. Ova pjesma na čakavštini, sporije i melodične prirode, izražava povezanost s morem koje je, kako kažu stihovi, "mater" onima koji uz njega rastu i žive.

"Dite mora" je prava dalmatinska balada koja slavi more, a pjesma evocira slike života provedenog uz valove, brodove i ribarske mreže. Produkciju spota potpisuje AVS studio iz Splita, dok su snimatelji Igor Pjevac i Marijo Krište, koji je ujedno i režirao spot. Snimanje se odvijalo na Murteru, u brodogradilištu drvenih brodova u vlasništvu Marka Bašića-Bačvara. Kako glazbenici kažu, Bašić im je bio sponzor jer je napravio najbolji brujet od hobotnice, čime je itekako doprinio ugodnoj atmosferi. Ostatak spota sniman je na Kornatima, a bazna luka je bio otok Žut.

Jedno je sigurno - nadolazeći nastup na Dalmatinskoj šansoni u Šibeniku bit će prilika da ova pjesma zasja punim sjajem i da još jednom potvrdi važnost mora u životima Dalmatinaca. Ovaj legendarni splitski trio već četiri desetljeća djeluje u istom sastavu, a svoj prvi studijski album "Trio Gušt Split" objavili su 1985. godine. Naslovi njihovih albuma, kao što su "Fešta", "Dernek", "Tulum Domjenak", "Fajrunt", "Šušur", jasno oslikavaju karakter njihovih pjesama. Bilo da izvode obrade ili vlastite autorske pjesme, Trio Gušt uvijek donosi radost i veselje svojim slušateljima. 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.