Vikend-revolucija predstavlja svoj drugi album „Kao djeca“

Prisjetite se kako je to biti dijete u melankoličnoj i autorefleksivnoj atmosferi novog albuma zagrebačkog benda

Zagrebački underground pop bend Vikend-revolucija objavljuje svoj drugi studijski album "Kao djeca" uz video za najavni singl "Podigni me". Album sadrži 10 pjesama, a ljubitelji benda već su imali priliku čuti nekoliko singlova, uključujući "Nada""Trip", "Supermen" i "U.U.U.".

"Kao djeca" donosi melankoličnu atmosferu, nastalu u razdoblju životnih previranja i propitivanja vlastitih temelja. Iako se album tematski bavi prolaznošću, njegova je srž istovremeno ispunjena nadom. Kako objašnjava Hrvoje iz benda, cijela ideja albuma izrasla je iz perspektive koja zagovara povratak dječjoj jednostavnosti i otvorenosti prema svijetu. "Vrijedilo je stvari ponovno promatrati iz dječje perspektive – pomalo naivno, ali iskreno, sa širokim pogledom i velikim očekivanjima, ali i uz svakodnevno uživanje u malim stvarima", rekao je Hrvoje Prpić, član benda i autor svih pjesama s albuma.

Album je snimljen u proljeće i ljeto 2019. godine, a Hrvoje je nadodao: ''Nada je poruka čitave ove priče sažete u deset pjesama, snimljenih uz veliki entuzijazam i ljubav svih koji su sudjelovali".

Hrvoje Prpić potpisuje produkciju albuma zajedno s Hrvojem Prskalom, a snimljen je u studijima Bedrum i ZG Zvuk. Popratni vizual za najavni singl "Podigni me" napravio je Dinko Čvorić Doringo. 

"Kao djeca" je istovremeno autorefleksivan i optimističan, pružajući slušateljima jedinstvenu priliku da kroz glazbu preispitaju vlastitu prolaznost, dok istovremeno otkrivaju ljepotu jednostavnih trenutaka u životu.

Album vodi slušatelje na introspektivno putovanje, podsjećajući na važnost nade i radosti u malim stvarima.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.